L'ESPANYOL, PER PARCIALS
Esports 07/02/2011

Toca aprendre dels errors d'Almeria

Natalia Arroyo
2 min
Bernardello salta amb més força que Javi Márquez per disputar una pilota aèria diumenge contra l'Almeria.

BarcelonaTotes les derrotes couen i de totes -és moda al futbol - se n'extreuen coses positives. És el que intenta fer ara Pochettino, ocupat a treure lliçons útils de la desfeta a Almeria.

Aquest procés d'autocrítica que iniciaven ahir tant el tècnic com els jugadors consisteix a analitzar no només com li passen les coses a l'Espanyol, sinó que també quan li passen, per minimitzar les febleses de l'equip i reforçar les virtuts per allargar el somni de jugar a Europa l'any que ve.

Depenen de la intensitat

És un matís clau del seu futbol

L'Espanyol es defineix en graus d'agressivitat i de concentració. L'equip, a més, té futbol, però els de Pochettino pateixen molt més que qualsevol altre rival quan perden el punt enèrgic. Sovint els passa quan el matx s'adorm entre els minuts 16 i 30, o entre el 61 i el 75: onze gols en contra, i només set a favor.

Però quan juga amb tensió l'equip evidencia la seva superioritat. Aquest Espanyol necessita anticipar-se en defensa, anar amb força a la pilota dividida, moure's molt en atac i escollir amb criteri cada passada, i quan no ho fa perd pilotes absurdes i fa regals que ocasionen un desordre dramàtic com el viscut a Almeria o contra el Deportivo.

Concentració d'inici

L'equip surt bé a les dues parts

Excepte en el partit a Getafe, l'equip no havia encaixat gols en el primer quart d'hora de joc i fins i tot havia aconseguit avançar-se en tres ocasions, demostrant una gran capacitat de motivar-se abans de saltar al terreny de joc. Arrencant des del descans també ha exhibit millor aptitud i actitud que els seus rivals, com ho demostren els sis gols que ha marcat i els dos d'encaixats.

Desconnexió al final

L'ha condemnat a tres derrotes

El parcial en què és més vulnerable l'Espanyol es concentra entre els minuts 76 i 90, quan ha encaixat onze gols, entre ells alguns de dolorosos com a Anoeta, San Mamés o Mestalla, on l'equip va perdre al final.

Això s'explica per certa falta de tensió competitiva en accions d'alta exigència emocional (pilota aturada, joc aeri, marcatges) afegida a un inevitable pas enrere quan el partit s'aboca a un final agònic. La mateixa plantilla jove i inexperta que pateix en aquests minuts, però, també és capaç de trobar el coratge i l'empenta necessaris al final de cada part, quan tenen la millor mitjana golejadora, amb set gols entre els minuts 31 i 45 i 76 i 90.

stats