BARÇA
Esports 03/01/2013

Tito torna a treballar 13 dies després de ser operat

Tito Vilanova va fer acte de presència ahir a la Ciutat Esportiva del Barça. El tècnic va ser a l'entrenament de la tarda i la seva evolució servirà per decidir fins a quin punt pot treballar amb normalitat.

T. Padilla / A. Gozalbo
2 min
Tito torna a treballar 13 dies després de ser operat

BARCELONATito Vilanova va arribar ahir a les 9.28 hores a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. 13 dies després de l'operació a la glàndula paròtide a què va ser sotmès, el tècnic català va anar al seu despatx, on va recuperar sensacions preparant el partit de diumenge contra l'Espanyol. Vilanova va aprofitar-ho per saludar els jugadors i companys del cos tècnic, que tornaven a la feina després de les vacances de Nadal.

El Barça tornava ahir a entrenar-se en una jornada condicionada pel partit de la selecció catalana contra Nigèria. Jordi Roura va dirigir la sessió matinal, amb els jugadors que van participar després en el partit a l'estadi de Cornellà-El Prat. A la tarda, Vilanova va fer acte de presència al segon entrenament, on van participar els jugadors que no eren convocats per Cruyff, entre els quals els sud-americans. Dos d'aquests, per cert, van arribar tard per culpa d'un retard en els vols. Lionel Messi i Adriano van acabar entrenant-se en solitari un cop van poder arribar per trobar-se amb els seus companys i Tito Vilanova.

El protagonista del dia, però, va ser el tècnic de Bellcaire d'Empordà, que va poder dirigir el seu primer entrenament quan encara no han passat ni dues setmanes de l'operació. El Barça, però, vol portar amb prudència el procés de recuperació del tècnic, ja que la idea és barrejar la vida laboral amb el tractament de quimioteràpia i radioteràpia a què s'haurà de sotmetre les pròximes setmanes. Els metges aconsellen en aquests casos compaginar la feina i la vida privada si el pacient es troba bé, però el tractament serà llarg i no es vol donar res per fet.

La presència de Vilanova, doncs, pot ser una constant a la Ciutat Esportiva, però des del club no es parla de la seva presència a la banqueta del Camp Nou aquest diumenge contra l'Espanyol. Ara les notícies són positives, ja que l'evolució del tècnic és molt bona, com va deixar clar el seu fill Adrià en penjar una fotografia al Twitter on es veia el tècnic jugant a pàdel. Si les sensacions són positives, doncs, no es pot descartar la presència de Vilanova al Camp Nou diumenge.

Cesc, en forma

A la primera sessió de l'any l'única absència va ser la de Víctor Valdés, que pateix una fasciïtis plantar al peu esquerre. Puyol, Piqué, Montoya, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Tello, Bartra i Sergi Roberto sí que es van entrenar al matí, i van cedir el relleu a la tarda a la resta de jugadors. Vilanova va poder veure com dos homes que han patit lesions últimament, Cesc Fàbregas i Alex Song, s'entrenaven amb normalitat amb la resta dels seus companys. Tots dos podrien rebre l'alta mèdica abans del derbi contra l'Espanyol.

També segueix entrenant-se Éric Abidal, que aviat podria ser inscrit a la Lliga de Futbol Professional, el pas previ per ser convocat de nou per jugar un partit oficial. L'equip tornarà als entrenaments dijous, amb una doble sessió que començarà a les onze del matí.

stats