Esports 01/06/2013

Tito sobre Abidal: "Som aquí per prendre decisions"

A.l.
2 min
Tito Vilanova en roda de premsa ahir.

Barcelona.Tito Vilanova va seguir la línia marcada per Andoni Zubizarreta i Sandro Rosell. Estratègia de club. El tècnic blaugrana no va voler entrar en profunditat a l'hora d'explicar els motius per no renovar Éric Abidal. L'empordanès va defensar que es tractava d'una decisió "de club consensuada" i que ja havien explicat prou dijous el president i el director esportiu. "L'únic que puc dir és que em sap molt greu. Sabem que no trobarem un central amb aquestes condicions. És una decisió de club, consensuada i que hem parlat moltes vegades. És una decisió que ha costat molt de prendre".

"Som aquí per prendre decisions. Li dol a tothom del club", va sentenciar Vilanova davant la insistència sobre l'adéu d'Abidal.

Més enllà del cas del francès, el tècnic va mostrar-se rotund a l'hora de parlar sobre el seu futur. "L'any que ve seguiré com a entrenador del Barça. Ho puc dir més fort, però no més clar. Els metges m'han dit que tiri endavant i jo tiro endavant", va explicar Vilanova per acabar amb les especulacions sobre la seva salut i el seu futur a la banqueta blaugrana.

Precisament, una de les persones que ha parlat del tècnic català últimament ha estat Johan Cruyff. Vilanova va respondre a l'holandès. "Hi ha moltes persones que han parlat, com el senyor Cruyff, a qui agraeixo que s'interessi per la meva salut. Quan fa aquestes declaracions ho fa des d'un punt de vista desinteressat i imparcial", va ironitzar. "No crec que la gent que lloï Guardiola vulgui atacar-me a mi", va afegir més tard.

Vilanova va esvair qualsevol dubte sobre el seu futur personal, però va deixar algun interrogant sobre Thiago. El tècnic compta amb el jugador, malgrat que el futur del migcampista dependrà d'ell mateix. "El tenim molt valorat, és el futur del Barcelona i ens agradaria molt que es quedés. Es tracta d'ell, si té la confiança en si mateix".

Finalment, un dia més, Vilanova no va poder obviar el nom de Neymar. Del brasiler en va lloar la capacitat ofensiva. "Té gol i el necessitem", va dir.

stats