MOTOR - DAKAR 2013
Esports 12/01/2013

Thomas Bourgin, primera víctima al desert

El Dakar plora la mort del francès Thomas Bourgin, que va perdre la vida quan es dirigia al tram cronometrat. L'assistència mèdica el va atendre d'urgència però no va poder salvar la vida al pilot, de 25 anys.

Martí Molina
2 min
Imatge del francès Thomas Bourgin just abans de començar la participació al Dakar.

BARCELONA.El Dakar va tornar a tastar la cara més amarga de la prova. La mort de Thomas Bourgin va tenyir de dol la setena etapa, disputada entre la localitat xilena de Calama i l'argentina de Salta. El pilot francès de motos va xocar frontalment contra un cotxe de policia xilè que circulava en el sentit oposat. L'assistència mèdica va reaccionar de manera immediata, però no va poder fer res per salvar-li la vida.

L'accident es va produir quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de 9, hora local, segons va informar l'organització del Dakar a través d'un comunicat. Bourgin, de 25 anys, estava completant el recorregut d'enllaç que passava per la serralada dels Andes, abans d'arribar a l'inici del tram cronometrat.

Tots els pilots participants van lamentar la mort del seu company, que s'afegeix a la llarga llista de víctimes de la prova, en una edició en què fa tot just uns dies ja van morir dues persones en una col·lisió entre dos taxis i un vehicle d'assistència.

Despres perd 13 minuts

Pel que fa a la competició, i també en la categoria de motos, el francès Cyril Despres va cedir 13 minuts per culpa d'uns problemes mecànics al canvi de marxes, que li van impedir treure el màxim rendiment de la seva KTM. L'etapa, de 220 quilòmetres, la va guanyar el nord-americà Kurt Caselli, per davant del xilè Francisco Chaleco López. Uns resultats que mantenen el francès Olivier Pain en el lideratge i que releguen Despres al cinquè lloc, a 14 minuts.

En cotxes, el Mini del francès Peterhansel va guanyar la partida al Buggy del qatarià Nasser Al-Attiyah, en una etapa extremadament igualada i que es va resoldre en els últims quilòmetres a favor del 10 cops guanyador de la prova.

Aquest dissabte els pilots disputaran l'etapa més llarga del Dakar, amb un recorregut de 491 quilòmetres cronometrats entre Salta i San Miguel de Tucumán.

stats