Esports 19/06/2013

Thiago brilla i reforça el seu pols al Barça

El gran paper del blaugrana a l'Europeu sub-21 el podria allunyar del Camp Nou

Albert Llimós / Pol Frias

Barcelona.Si el futur de Thiago Alcántara ja era incert quan va marxar a disputar l'Europeu sub-21 amb la selecció espanyola, ara encara ho és més. La seva gran actuació durant tota la competició, completada amb una final contra Itàlia extraordinària -en què amb tres gols va liderar la victòria del combinat espanyol-, ha despertat els elogis de la premsa internacional i, sobretot, pot refermar l'interès de molts clubs punters que suspiren per fitxar-lo.

El paper protagonista de Thiago durant tot l'Europeu d'Israel ha servit per reforçar la posició del migcampista blaugrana. El jugador se sent fort i durant els pròxims dies les converses amb el Barça per resoldre el seu futur s'acceleraran. El futbolista, que té una clàusula de 18 milions d'euros, vol un paper protagonista al Barça que Tito Vilanova no li garanteix. El tècnic i Andoni Zubizarreta li van demanar paciència en dues reunions diferents, però el jugador vol seguir cremant etapes i medita seriosament el seu futur.

El Barça vol que sigui Thiago qui faci un pas endavant i decideixi quedar-se a la disciplina blaugrana, i considera que és el jugador qui ha de demostrar que vol triomfar al club. El migcampista, en canvi, està valorant l'interès dels clubs europeus que han preguntat per la seva situació contractual. El Manchester United i el Bayern de Munic són dos dels possibles destins que s'han creuat en el camí del futbolista del planter blaugrana. El Madrid observa la situació des de la distància perquè no vol entrar en una guerra amb el conjunt català.

Un Thiago estel·lar derrota Itàlia

La selecció espanyola sub-21 es va proclamar ahir campiona d'Europa després de derrotar 4-2 Itàlia en una final que va tenir Thiago com a gran protagonista. El blaugrana va fer tres gols i va liderar el triomf dels de Julen Lopetegui. El combinat espanyol va ser superior a l'italià, i ja al minut 6 de partit es va avançar en el marcador amb un gol del blaugrana. No obstant, la selecció italiana va empatar ben aviat. Lluny de d'enfonsar-se, els de Lopetegui van seguir dominant i el migcampista blaugrana va tornar a marcar per posar la selecció espanyola altre cop davant en el marcador. El recital de Thiago, però, encara no havia acabat, i és que després d'un penal comès sobre Tello el migcampista blaugrana va fer el tercer. Un gol que va deixar la final pràcticament sentenciada quan encara quedaven cinc minuts perquè s'acabés la primera part.

Als vint minuts de la represa, la selecció espanyola va enllestir definitivament el partit després que Isco, de penal, marqués el quart. En aquest cas, el penal va ser comès sobre un altre blaugrana, Montoya, però Thiago va deixar xutar a Isco perquè el mitjapunta andalús se sumés a la festa. Amb la final ja decidida, els italians van tirar d'orgull i van maquillar el resultat després d'un bon xut des de la frontal de l'àrea de Borini. El marcador ja no es mouria i el 4-2 va ser definitiu.