MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 23/10/2011

Terol vol el premi que busca fa quatre anys

Nuria García
2 min
Assegurar el campionat Nico Terol sortirà des de lapole amb la intenció de guanyar la cursa de Malàisia per celebrar el seu primer Campionat  en el pròxim Gran Premi, el de la Comunitat Valenciana, amb la seva gent.

BarcelonaDesprés de més de quatre anys lluitant, Nico Terol té avui la seva oportunitat per convertir-se en campió del món. Fa tres anys que el pilot d'Alcoi intenta aconseguir un títol que aquests últims anys se li ha resistit. El 2008 va ser cinquè i va estar lluitant amb Di Meglio, Corsi, Talmacsi i Stefan Bradl (Di Meglio va ser el campió); el 2009, va barallar-se amb Simon i Bradley Smith, però va acabar l'any sent tercer i Simón es va endur el títol; i l'any passat va lluitar amb Marc Márquez i Pol Espargaró, però finalment el de Cervera el va superar i va ser subcampió.

Però respecte a les anteriors temporades, en aquesta Terol ho té tot de cara. Ha aconseguit vuit victòries i encara el seu segon gran premi amb opcions de proclamar-se campió. A Austràlia no depenia d'ell mateix, però a Malàisia sí. Només si queda per davant de Johann Zarco, es ficarà matemàticament el títol de campió del món de 125 cc a la butxaca a falta d'un gran premi, el de Xest, el de casa seva. Seria bonic que Terol guanyés el títol (l'últim de 125 cc, ja que l'any vinent la categoria canvia de nom i es dirà Moto3) davant la seva gent, com va fer Stoner ara fa una setmana. Però Terol prefereix anar per feina i evitar sorpreses en l'última cursa. I justament per això ahir no va deixar res sense lligar i va marcar el millor temps, que li permet sortir des de la primera posició de la graella de sortida. I això, combinat amb la quinzena posició de Zarco -l'únic que li pot prendre el títol-, li fa tenir el títol a tocar. "El més important per a la cursa és intentar sortir tan concentrat com pugui, com sempre. L'objectiu serà guanyar i lluitar pel títol mundial", va dir Terol, conscient que per a ell avui pot ser un gran dia.

Márquez i les remuntades

Si a Austràlia el català Marc Márquez va haver de demostrar que les remuntades espectaculars són la seva especialitat, a Malàisia necessitarà tirar d'èpica. Després de la caiguda que va patir en els entrenaments lliures de divendres, el de Cervera ahir només va poder acabar tres voltes per fer un temps que li permetés sortir en la cursa d'aquest matí. Tenia tot el cos adolorit i, per evitar cansar-se més del compte i estar pitjor per a la cursa, va decidir rodar només les voltes imprescindibles i recuperar-se. Avui sortirà 36è i, per tant, necessitarà escalar, amb el handicap afegit del dolor.

Per evitar que Stefan Bradl celebri el títol al circuit de Sepang, Marc Márquez necessita que l'alemany no guanyi -avui surt segon, darrere de Thomas Luthi- i ell ha de remuntar, com a mínim, fins a la tretzena posició -és a dir, 23 posicions.

En l'única categoria que ja està decidida aquest any, MotoGP, Dani Pedrosa va demostrar de què és capaç. El català ha dominat les tres sessions d'entrenaments lliures i també l'oficial i, per tant, avui sortirà des de la primera posició per segon cop aquesta temporada.

De fet, l'equip HRC va copar la primera fila de la graella, amb Stoner i Dovizioso al costat de Pedrosa. L'absència destacada a Sepang és Lorenzo, quedesprés de la caiguda a Austràlia ha de fer repòs.

stats