SEGONA DIVISIÓ
Esports 19/01/2013

De Tercera a somiar amb l'ascens

Albert Vilardaga
2 min
Jandro i Moha disputen una pilota davant la mirada de Tortolero, durant el partit de la temporada passada.

BARCELONAEl Sabadell i el Girona s'enfronten (18 h, Esport 3) en un duel entre el novè i el segon classificat de Segona Divisió A. Dos equips que viuen moments feliços, però que fa només sis temporades eren a Tercera Divisió.

Si tirem set temporades enrere, el Girona va quedar primer a Tercera Divisió, però no va poder superar la fase d'ascens. El Sabadell va acabar la temporada de Segona Divisió B en 18a posició i es va veure obligat a jugar la temporada següent a Tercera per vuitena vegada en la seva història. Segons el periodista de Ràdio Sabadell Sergi Garcés, "l'equip va pagar les males decisions esportives i el fet de tenir una plantilla poc compromesa".

La temporada 2006/07 els dos equips es van trobar a Tercera Divisió, el Girona va seguir amb la velocitat de creuer de la temporada anterior, i al Sabadell "l'arribada de Joan Soteras i la seva directiva va aportar la tranquil·litat i seriositat que necessitava el club", segons Garcés. Els dos equips van acabar segon i tercer en la Lliga, i van aconseguir l'ascens a Segona Divisió B.

El Girona només va trigar una temporada a pujar una altra categoria, segons Marc Brugués, periodista del Diari de Girona : "El club va pujar de manera molt sorprenent, però econòmicament era un desastre, els jugadors tenien molts problemes per cobrar". El Sabadell no va aconseguir l'ascens a la Divisió de Plata fins fa dues temporades, quan els dos equips es van tornar a trobar. La temporada passada va ser un desastre per al Girona: "L'any passat es va fer una aposta per pujar a Primera i quasi s'acaba baixant. Aquest any s'ha tocat de peus a terra. S'han fet bé les coses en l'àmbit esportiu i econòmic, i està donant resultats". El Sabadell, després d'una temporada amb molts alts i baixos de resultats, va acabar en 19a posició.

Partit especial per a Rubi

L'actual tècnic del Girona, Joan Francesc Ferrer Rubi , va dirigir el Sabadell durant mitja temporada de la campanya 2004/2005, quan els arlequinats jugaven a Segona B. Rubi només va durar 25 partits a la banqueta del Sabadell abans de ser substituït per Pere Valentí Mora. També serà un partit especial per al jugador del Sabadell, Moha, que jugarà contra el que va ser el seu exequip les últimes tres temporades.

stats