Oberts dels EUA
Esports 30/08/2013

Nadal imposa la lògica davant Silva

El manacorí ha derrotat el brasiler amb facilitat (6-2, 6-1 i 6-0) i ara s'enfrontarà en tercera ronda al croat Ivan Dodig

ara balears
2 min

PalmaRafel Nadal ha imposat la lògica aquesta matinada passat, s'ha desfet amb contundència i facilitat del brasiler Rogerio Dutra Silva per 6-2, 6-1 i 6-0 i ha aconseguit per vuitena vegada consecutiva l'accés a la tercera ronda de l'Obert dels Estats Units. El manacorí s'enfrontarà ara al croat Ivan Dodig, un jugador "perillós", segons va destacar el mateix Nadal.

Nadal, que va protagonitzar el partit de la sessió de nit a la pista Arthur Ashe, no va donar cap opció a Dutra, número 134 en la classificació mundial, que no va tenir cap resposta al joc consistent que va presentar amb el seu tennis l'actual número dos del món, segons informa Efe.

El tennista mallorquí només va necessitar una hora i 32 minuts per endur-se el triomf, basat en part en el 69 per cent dels punts guanyats amb el primer servei, que va incrementar fins al 81 amb el segon.

L'exnúmero 1 del món, que pot recuperar aquesta posició si aconsegueix el títol en el darrer torneig de Grand Slam, va pegar 30 cops guanyadors i només va cometre 15 errors no forçats, comparats als 9 i 22, respectivament, de Dutra.

Nadal ha confirmat que travessa una temporada brillant, amb 55 triomfs i tres derrotes, tot i haver tornat d'una greu lesió del genoll esquerre que el va tenir allunyat de les pistes de tennis durant set mesos.

El tennista de Manacor va mantenir l'invicte des que ha començat la temporada a les pistes dures, després d'haver guanyat els títols d'Indian Wells, Mont-real i Cincinnati. A més des sis títols individuals més, inclòs el títol de Grand Slam que va aconseguir a Roland Garros.

Nadal no va jugar a Flushing Meadows en la temporada passada arran de l'esmentada lesió al genoll, per la qual cosa l'actual suma de punts –en cas d'una anticipada caiguda del serbi Novak Djokovic– podria tornar a portar-lo al número 1 del món.

El jugador espanyol cercarà també el segon títol de campió de l'Open després de guanyar el 2010 i jugar la final al 2011.

El seu rival a la tercera ronda serà el croat Ivan Dodig, el botxí, en la jornada inaugural, de l'espanyol Fernando Verdasco, vint-i-setè cap de sèrie, que va guanyar amb facilitat per 6-1 , 6-4 i 6-4 el rus Nikolai Davidenko.

Nadal i Dodig s'han enfrontat dues vegades com a professionals i ho van fer en la temporada del 2011 amb un triomf per a cada un.

stats