La Supercopa, fruit prohibit per a Guardiola

El Bayern perd als penals a Wolfsburg un títol que se li resisteix al català

Isaac Lluch
Neyer, Benatia i Kevin de Bruyne en una acció del partit d’ahir a Wolfsburg.

MunicA la tercera tampoc va anar la vençuda. Després de dues derrotes a Dortmund els estius del 2013 i el 2014, Pep Guardiola tampoc va poder endur-se ahir la Supercopa alemanya. Un gol de Bendtner a dos minuts del final va igualar l’inicial gol de Robben (1-1) i en la tanda de penals els amfitrions van aconseguir el triomf final (5-4) després d’anotar tots els llançaments i beneficiar-se de l’error de Xabi Alonso, a qui el porter va desviar el tir amb la punta de la bota.

La final entre els dos millors equips alemanys de la campanya passada va ser trepidant, a un ritme que delata que la pretemporada ja queda enrere i que ara tot comença a anar de debò. El Wolfsburg i el Bayern van competir amb bon to. A les accelerades de l’equip de Guardiola, molt vertical i ben poc tapat pel centre, el conjunt local va respondre-hi amb tenacitat i diligència per marxar al descans amb la consciència que trencava prou bé la línia de pressió visitant.

Els dos equips van defensar-se amenaçant. Al gener el Bayern havia perdut al Volkswagen Arena per 4-1 i, amb la lliçó ben apresa, Guardiola no va fer pujar gaire ahir d’inici els laterals Lahm i Alaba per no patir les contres de Perisic i De Bruyne. Però el joc de banda del Bayern igualment va ser profund. Xabi Alonso va provar sovint la passada llarga i Thiago, Robben i Müller també es van associar buscant la verticalitat de Douglas Costa -que va debutar amb molt bona nota- i Lewandowski. L’extrem brasiler va gaudir de la millor ocasió muniquesa al primer temps, però es va equivocar en preferir tornar la pilota cap al polonès quan tenia la porteria tota per a ell. Boateng, en un remat a pilota aturada, havia enviat la pilota al travesser en els primers minuts davant un Wolfsburg que en cap moment, però, es va arronsar. Al contrari. El conjunt local també va crear perill a través d’un córner rematat per Timm Klose, però sobretot va fer mal a l’esquena de la pressió avançada del conjunt de Guardiola. Amb molt espai rere la defensa, Neuer va ser de vegades intrèpid, de vegades precipitat, com quan en una mala sortida va deixar De Bruyne amb la porteria buida, que incomprensiblement va errar el remat. Abans, el porter alemany havia salvat el seu equip d’un mal refús de Benatia.

Debut de Vidal

A la represa el Bayern va ocupar millor els espais interiors, mentre Costa continuava fent mal per banda. Una internada seva mal tapada pel porter Casteels va servir a Robben per inaugurar el marcador (min. 49). Neuer, però, va haver d’estar providencial dos cops: després d’un córner i en un un contra un davant Dost. Esquivats els ensurts, el Bayern va acabar enfortint-se amb l’entrada de Rafinha i el debutant Arturo Vidal. L’equip bavarès va acabar arribant molt des de la segona línia, però es va deixar fer mal a dos minuts del final. Sense pròrroga, la Supercopa es va decidir directament a la tanda de penals. Allà només va errar Xabi Alonso.