RUGBI
Esports 12/09/2011

Sud-àfrica pateix per derrotar Gal·les

Dues de les favorites a guanyar el Mundial de rugbi van estrenar-se en la jornada que tancava la primera ronda de partits, Austràlia i Sud-àfrica. Ara tots els equips descansen fins dimecres, amb tots els favorits satisfets per haver guanyat els seus partits, però cap d'ells satisfet del tot. Sud-àfrica, que defensa el títol aconseguit ara fa quatre anys a París, va patir de valent per derrotar una voluntariosa selecció gal·lesa (17-16). Els Springboks perdien per 10 a 16 entrada la segona part, amb una discreta actuació d'estrelles com Bryan Habana, però han mantingut la calma i amb una gran actuació final de la seva davantera han aconseguit evitar la derrota amb un assaig entre pals de François Hougaard. Fiji, Samoa i Namíbia tanquen aquest grup D, en què Fiji va oferir una gran imatge davant de Namíbia en l'altre partit (49-25).

Austràlia, per part seva, es va estrenar amb un primer temps horrible davant d'Itàlia. Al descans, els italians aconseguien un fantàstic empat (6-6) després de donar-ho tot defensant els atacs poc imaginatius dels Wallabies. A la segona part, però, Austràlia va oferir un joc similar al que havien demostrat durant el darrer Torneig de les Tres Nacions, torneig que els Wallabies van guanyar per primer cop des del 2001. Entre el fons d'armari, la força física dels australians i el gran partit de Digby Ioane, fantàstic trencant la defensa italiana, al final Austràlia va guanyar i va sumar, de pas, el punt de bonus ofensiu gràcies a quatre assaigs (32-6). A l'altre partit del grup Irlanda va dominar i no es va deixar sorprendre pels Estats Units, però l'actuació del XV del Trèvol no va ser gaire brillant (22-10). De fet, el defensa dels nord-americans va deixar els irlandesos sense sumar el punt de bonus ofensiu. Irlanda, amb assaigs de Tommy Bowe i Rory Best, mai no va patir, ja que l'únic assaig dels Estats Units va arribar a l'última jugada del partit. La pròxima jornada, australians i irlandesos es veuen les cares en el partit que decidirà qui és el primer del grup C.