Copa del Rei
Esports 08/12/2013

Stuani evita a última hora que l'Espanyol perdi a Jaén (2-2)

Els blanc-i-blaus s'avancen al límit del descans però els andalusos remunten en un segon temps en què l'Espanyol ha estat desconegut. Stuani, a falta de 3 minuts, salva l'empat

Martí Molina
David López ha marcat el primer gol de l'Espanyol-Jaén amb aquesta rematada

BarcelonaL'Espanyol ha empatat a Jaén en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei (2-2). Els blanc-i-blaus han pogut avançar-se al límit del descans per mitjà de David López, però els andalusos han capgirat el marcador gràcies a Sidnei (en pròpia porteria) i Jozabed. Stuani, a falta de tres minuts, ha igualat el marcador a la sortida d'un córner.

Els blanc-i-blaus, amb molts canvis a l'equip titular –fins a vuit variacions respecte el darrer partit de Lliga– no ha acabat de governar l'enfrontament contra un equip de la zona baixa de la Segona Divisió A. L'equip que entrena Javier Aguirre gairebé no ha generat ocasions de gol i tan sols s'ha pogut avançar al límit del descans després d'un servei de córner que ha rematat David López.

Ha estat l'ocasió més clara de l'Espanyol en el primer temps, que ha acabat marxant al vestidor amb avantatge tot i que els locals han tingut una rematada que ha anat al travesser i un xut potent de Jozabed que ha pogut atrapar el porter Germán, titular aquest diumenge a la Copa.

El primer temps no ha estat gaire lluït per a l'Espanyol, però la segona meitat encara ha estat pitjor. Els blanc-i-blaus han cedit totalment la pilota al rival, que han apostat per fer atacs ràpids per les bandes. Els d'Aguirre s'han vist superats i cada vegada cedien més terreny.

Sidnei s'ha marcat en pròpia porteria quan ha sortit a refusar la pilota i ha topat amb el porter Germán. I, enmig del caos, Jozabed ha pogut xutar a plaer des del punt de penal per marcar el segon per al Jaén, que ha tingut més ocasions per ampliar l'avantatge.

L'Espanyol només s'ha activat a falta de cinc minuts, després que Javier Aguirre mogués la banqueta. Quan els blanc-i-blaus han posat setge, de seguida s'han vist les mancances d'un Jaén que no ha tingut cap altre opció que replegar-se i intentar treure les pilotes perilloses de l'Espanyol. En una d'aquestes, però, Sutani s'ha quedat lliure de marca i ha pogut empatar rematant de cap a la sortida d'un córner.

El conjunt català agafa avantatge de cara al partit de tornada (amb el zero a zero estaria classificat) tot i que els aficionats no han acabat gaire contents en veure la imatge que ha ofert l'equip a Jaén.