MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 30/04/2012

Stoner s'estrena a Jerez, on obté el primer triomf de l'any

Nuria García
3 min
Casey Stoner va aguantar les envestides de Jorge Lorenzo per aconseguir el seu primer triomf a Jerez.

BARCELONAPocs comptaven amb Casey Stoner quan feien travesses per encertar qui seria el guanyador del GP d'Espanya a la categoria de MotoGP. Tot i que dissabte l'australià no va poder fer un temps que li permetés sortir des de la primera línia (només va poder ser cinquè), que a Qatar es va queixar d'unes molèsties que arrossegava al braç i que no havia guanyat mai a Jerez, a l'australià mai se'l pot descartar abans d'hora. Després que Lorenzo i Pedrosa li guanyessin la partida a les acaballes de la cursa de Qatar, a Jerez Stoner es va prendre la revenja.

Tot i que Pedrosa sortia des de la pole position , en dues voltes Stoner va aconseguir col·locar-se primer. I de tots els pilots, l'únic que va ser capaç de seguir l'australià i mantenir el seu ritme va ser Jorge Lorenzo, que el va perseguir durant les 25 voltes restants. Tot i això, si a Qatar el balear va avançar Stoner i va guanyar la cursa, aquest cop Stoner no va donar opció a Lorenzo. Va controlar la cursa sempre des de la primera posició i va aconseguir guanyar la seva primera cursa de la temporada en un dels circuits on mai havia guanyat, Jerez.

A més de Stoner i Lorenzo, el tercer graó del podi va ser per a Dani Pedrosa. El de Castellar del Vallès sortia primer, però va caure aviat fins a la cinquena posició i va veure com Hayden feia un tap que provocava que Stoner i Lorenzo s'escapessin. Va trigar cinc voltes a desfer-se de l'americà, però llavors Stoner i Lorenzo ja estaven a més de tres segons. Tot i que Pedrosa va incrementar el ritme -en ocasions va rodar més ràpid que el grup capdavanter- i va retallar distàncies no va poder contactar amb ells i, per tant, no va poder lluitar pel triomf.

Primer triomf de Pol Espargaró

A Moto2 Marc Márquez va creuar la línia de meta en la primera posició. Havia començat a ploure feia poques voltes i el de Cervera va decidir arriscar pensant en la possible bandera vermella que podia mostrar la direcció de cursa si la situació meteorològica empitjorava. I si la direcció de cursa mostra bandera vermella quan ja s'han superat els dos terços de la cursa, es dóna per finalitzada. Márquez va superar amb un interior un vell conegut, Pol Espargaró, i va creuar la línia de meta primer. Tan bon punt van passar per meta, els comissaris van mostrar banderes vermelles. S'acabava la cursa. Però el reglament diu que en aquests casos, la volta que compta per decidir la classificació final és l'última completa, és a dir, la volta que han completat tots els pilots abans de la bandera vermella. I en la volta anterior, qui rodava primer en el pas per meta era Pol Espargaró. Mentre al box de Márquez tothom celebrava el triomf, el petit dels Espargaró maleïa la seva sort durant la volta d'honor. Fins que en una de les pantalles del circuit per on els aficionats segueixen les curses va veure que deien que ell era el campió. El de Granollers aconseguia així el seu primer triomf a la categoria de Moto2, en un circuit on ja havia pujat al capdamunt del podi el 2010 a 125 cc.

A Moto3 el triomf va ser per al jove italià Romano Fenati, seguit del balear Lluís Salom i de Sandro Cortese, en una cursa marcada per les caigudes. Álex Rins, que sortia des de la pole , va acabar quart, mentre que Maverick Viñales, que va patir un problema en les primeres voltes i va caure fins a la 28a posició, va remuntar fins a acabar la cursa en una meritòria sisena posició.

stats