MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 03/04/2011

Stoner no troba qui l'aturi

Ningú planta cara a Casey Stoner, que amb la seva Honda segueix marcant el ritme de tots els entrenaments i curses. A Jerez, a MotoGP es repetirà la primera fila de la graella de sortida de Qatar.

Nuria García
2 min
Stoner va tornar a marcar la pole a MotoGP, mentre que a Moto2, Marc Márquez  va caure i va fer malbé la moto.

Barcelona.El Mundial torna a Europa després de començar fa quinze dies a Qatar. Les curses tornen a disputar-se de dia, a diferència de a Losail i la seva il·luminació artificial. Però tot i el canvi, tot segueix igual. Stoner segueix dominant i marcant el ritme, seguit del seu company a Honda, Dani Pedrosa, que dilluns, després d'aquesta cursa, tornarà a passar per la sala d'operacions per millorar les molèsties que té a l'espatlla. La tercera posició, per repetir la graella de sortida de la primera cursa a Qatar, va ser per a Jorge Lorenzo (Yamaha), que va apropar-se una mica a les Honda.

L'australià Casey Stoner no va donar opció en els entrenaments oficials a cap dels seus rivals i, tot i una petita sortida de pista en els últims minuts, quan intentava millorar el seu temps, va aconseguir la pole position i avui sortirà primer a Jerez. Va ser una jornada marcada per les caigudes. A més de l'ensurt de Stoner, també van caure Spies, Edwards i Valentino Rossi. L'altre català, Toni Elias, que segueix amb problemes, va tornar a ser últim.

Caiguda de Marc Márquez

També va haver-hi complicacions en les categories inferiors. A Moto2, Marc Márquez va caure després de marcar el quart millor temps. Divendres va tenir problemes amb el fre posterior i ahir, ja solucionats, va anar per terra quan intentava anar més de pressa amb pneumàtics nous. Aleix Espargaró va ser vuitè, mentre que la resta de pilots catalans van acabar més endarrerits: Ricky Cardús, Àxel Pons i Tito Rabat sortiran des de la setena línia, mentre que el petit dels Espargaró, en Pol, ho farà des de la novena.

A la categoria petita (125 cc), Sandro Cortese va fer la pole , i va quedar davant del pilot d'Alcoi Nico Terol, el líder del Mundial, que li va plantar cara però que no el va poder guanyar. El valencià Héctor Faubel completarà la primera línia, mentre que l'únic català de la categoria, Maverick Viñales, va ser dotzè i sortirà des de la quarta línia de la graella.

stats