GP SAN MARINO
Esports 04/09/2011

Stoner no fa servir la calculadora

Martí Molina
3 min
Jorge Lorenzo (a la dreta) felicitant Casey Stoner després que l'australià aconseguís el millor registre als entrenaments oficials del Gran Premi de San Marino.

A falta només de sis curses -comptant la d'avui- per acabar el Mundial de motociclisme, els pilots que lideren les diferents categories comencen a treure la calculadora i barrinar com s'ho han de fer per mantenir la seva posició de privilegi fins al final i aconseguir el títol de campió del món. És el cas de Nico Terol, que ahir va donar per bona la tercera posició als entrenaments, conscient que el seu avantatge al capdavant dels 125 cc és prou sòlid. O el cas de l'alemany Stefan Bradl, que sap que Marc Márquez li trepitja els talons i ahir va lluitar fins al final per fer la pole .

Però en tota regla hi ha una excepció, i aquesta es diu Casey Stoner, un pilot que quan puja a la moto només pensa a donar gas i més gas. Ahir va tornar-ho a demostrar imposant el ritme i, per postres, aconseguint el rècord del circuit. No el va frenar per res el fet de liderar el Mundial amb comoditat. Els 44 punts que el separen de Jorge Lorenzo, que és segon, no van ser suficients per calmar la fera. L'australià va completar una volta estratosfèrica (1:33.138) quan encara faltava mitja hora per acabar la sessió, però tot i així va continuar rodant al màxim per veure si podia rebaixar encara més el seu temps.

Stoner es va apoderar de la posició preferent i avui partirà des del davant per buscar una victòria -seria la quarta consecutiva- que li permetria sentenciar encara més el Mundial i confirmar-se com el pilot més en forma de la categoria reina.

A Jorge Lorenzo i a Dani Pedrosa no els va quedar més remei que veure com el seu rival els superava per una dècima. En la part final dels entrenaments van accelerar el ritme i van millorar el seu registre, però tot plegat va ser estèril davant un Stoner en estat de gràcia.

Al darrere, Valentino Rossi va completar una altra actuació decebedora. El tàndem que forma amb la seva Ducati només va poder obtenir l'onzè millor registre, a un segon i mig del més ràpid. A Il Dottore només li va quedar el consol de superar el seu company d'equip Nicky Hayden. Per la seva banda, el català Toni Elías continua sense ser competitiu amb la seva Honda i va tornar a ser l'últim, amb tres segons de desavantatge, precisament al circuit on ara fa un any -quan corria a Moto2- va obtenir la victòria.

Márquez cau i Bradl fa la 'pole'

En la categoria mitjana Stefan Bradl va aprofitar la caiguda de Marc Márquez per donar un cop d'autoritat i aconseguir el millor temps a San Marino. Va ser la setena pole de la temporada per al pilot alemany, que en les últimes curses ha vist com el seu lideratge al capdavant del mundial es reduïa fins als 28 punts.

Conscient que havia de forçar la màquina, Bradl va treure profit d'una caiguda del pilot de Cervera i va obtenir el millor temps de la jornada en la categoria. Márquez va tornar a la pista i va rebaixar el cronòmetre en els últims girs, però ja no va tenir temps d'acabar els entrenaments oficials com el més ràpid.

D'altra banda, a 125 cc el millor temps va ser per a Johann Zarco, seguit de Faubel i Nico Terol -líder del Mundial-. Maverick Viñales, que també lluita pel campionat, només va poder ser desè, a un segon.

stats