BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 20/01/2011

Sofoklis Schortsanitis, Un meteorit difícil d'aturar

Diuen els que han jugat contra Sofoklis Schortsanitis que és com un meteorit, impossible d'aturar per uns jugadors rivals que tan sols poden aspirar a desviar la seva trajectòria.

àlex Gozalbo
2 min
Sofoklis Schortsanitis, quan jugava a l'Olympiacòs. El pivot grec és un dels grans perills del Maccabi.

BarcelonaEl jugador físicament més determinant d'Europa visita aquest vespre (20.45 hores, canal 33) el Palau Blaugrana. Sofoklis Schortsanitis i els seus 142 quilos de pes seran un dels obstacles amb els quals es trobarà el Regal Barça en el seu debut del Top 16 de l'Eurolliga. El pivot del Maccabi Electra Tel Aviv és pràcticament impossible d'aturar i els jugadors interiors del conjunt català s'hauran de multiplicar per minimitzar-ne l'impacte.

"És un jugador que t'obliga a moltes coses; és una referència interior única molt difícil de defensar, especialment en les situacions centrals de bloqueig directe i quan rep la pilota al pal baix", explica Xavi Pascual, tècnic del Regal Barça.

El tècnic català ho té clar: "Schortsanitis condiciona el joc en els minuts que és a la pista". La bona notícia és que això no és gaire estona, ja que per les seves condicions físiques, el pivot grec de mare camerunesa no pot jugar intervals llargs. La seva mitjana és de 22, 1 minuts, que David Blatt raciona amb tota la cura del món en fraccions mai superiors a cinc minuts.

La gran dificultat per aturar Sofoklis Schortsanitis, batejat com Baby Shaq o Big Sofo, és des d'on fer-li arribar les ajudes defensives, ja que una vegada en moviment, és molt difícil d'aturar. Els jugadors rivals solen dir d'ell que és com un meteorit i que tan sols pots aspirar a desviar la seva trajectòria. Aquí radica dificultat.

"El seu perill augmenta si tenim en compte que no està sol al joc interior, on el Maccabi Electra Tel Aviv compta amb un grapat de jugadors amb capacitat de fer moltes coses", explica Pascual, que no s'oblida de jugadors com Richard Hendrix, Lior Eliyahu, Yaniv Green o Chuck Eidson.

La darrera vegada que Schortsanitis va jugar contra el Regal Barça va ser a la final de l'última Eurolliga, quan el pivot defenia els interessos de l'Olympiacos. Aquell dia Xavi Pascual va començar situant Boniface Ndong per defensar-lo i la tàctica va funcionar, perquè el pivot es va quedar en 6 punts i 2 rebots amb una discreta sèrie de tir de dos de set. Unes xifres molt allunyades dels 13,6 punts i 4,8 rebots que té ara de mitjana.

"El que és evident és que és un dia clau, en què la victòria suma doble", explica Xavi Pascual.

Moviments propalestins

El partit no serà gens senzill a la pista, però tampoc a la graderia. L'últim cop que el Maccabi Electra Tel Aviv va visitar el Palau Blaugrana, al febrer farà dos anys, diversos espontanis van interrompre el joc amb banderes palestines.

La Comunitat Palestina de Catalunya, la Red Solidària contra l'ocupació de Palestina, la Plataforma Aturem la Guerra i la Xarxa d'Enllaç amb Palestina van emetre ahir un comunicat en què declarava l'equip de bàsquet israelià non grat .

En el text, aquestes quatre agrupacions van recordar ahir que "és un deure moral de tota organització i de tota persona sensible a la causa dels drets humans no restar impassible davant aquesta barbaritat, així que utilitzem el boicot com a eina per combatre-la".

stats