SUPERCOPA D'ESPANYA
Esports 20/08/2013

Simeone: "La Supercopa és més important per al Barça perquè té l'obligació de guanyar-la"

El tècnic de l'Atlètic de Madrid elogia Tata Martino i diu que "el Barça té el millor jugador del món, Messi, i ha fitxat Neymar, que segurament arribarà al nivell del millor del món"

Efe / Ara
3 min

MajadahondaL'entrenador de l'Atlètic de Madrid, l'argentí Diego Simeone, ha dit aquest dimarts que el seu equip afronta el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya davant del Barça amb "il·lusió, entusiasme" i amb les seves armes davant d'un "súper equip", el "millor del món" i amb el "millor jugador del món: Messi".

El tècnic ja prepara la quarta final en un any i mig. Des de la Lliga Europa del 2012 a Bucarest contra l'Athletic fins al duel d'aquest dimecres al Vicente Calderón, passant per la Supercopa d'Europa guanyada al Chelsea i la Copa del Rei conquerida contra el Reial Madrid.

"El Barça és el millor equip del món, té el millor jugador del món, Messi, i ha fitxat un jugador, Neymar, que segurament arribarà al nivell del millor del món, tenen Iniesta, Xavi, Pedro, Alexis... Diversos jugadors que són importants. És normal que siguin els favorits i en aquest poder econòmic tinguin la possibilitat de fer un superequip que en aquests últims anys ens ha fet gaudir", ha valorat en roda de premsa a Majadahonda.

"Per a tots als que els agrada el futbol, veure el Barça és un plaer", ha dit Simenone. "La final és una i sabem que amb un rival com el Barça són molts minuts. Hem d'aprofitar les ocasions que tinguem a favor", ha apuntat.

Simeone ha destacat la "voracitat" del Barça: "És un equip que té la paraula 'atac' al seu ADN i ens ha mostrat coses molt boniques. Nosaltres, amb les nostres armes, intentarem buscar els millors camins per trobar-nos amb el que volem. L'equip està bé".

"El millor quan vas a disputar un partit és saber quines són les teves armes i les del rival. El rival en té moltes, i nosaltres, les nostres. És important saber fer-les servir. Tant de bo tinguem paciència, seguretat i aprofitem les ocasions", ha explicat.

I, preguntat per la importància de la possessió de la pilota en el partit d'aquest dimecres, ha respost: "Nosaltres davant del Sevilla vam tenir un 37% de possessió, però vam xutar més a porteria, vam llançar més córners i vam marcar més gols. Sempre és important la possessió, però també cal definició".

"Nosaltres som més verticals. I ells tenen una possessió altíssima en gairebé tots els partits. Tots els equips juguen semblant al Barça, però va ser el Barça qui va inventar una mica això. Alguns ho copien i a vegades no surt bé", ha comentat.

Simeone també elogia el seu compatriota Gerardo 'Tata' Martino, tècnic blaugrana: "Com a jugador de futbol era extraordinari, amb una visió de joc increïble. I com a entrenador ho hem pogut veure, una entrenador contrastat que en aquest últim temps, sobretot, ho ha fet molt bé. Ara té una possibilitat molt bonica al Barça".

Sobre l'estil de joc dels blaugranes, Simeone ha apuntat: "Veig que estan intentant jugar amb extrems més definits, més purs, però sempre amb una mateixa idea, una pressió alta, un equip que a partir de tenir molta gent al teu camp intenta ofegar la primera sortida. Quan ho fan bé, no et donen sortida ni respir. Hem de trobar les solucions per resoldre el partit".

Simeone ha descartat que la Supercopa d'Espanya sigui més rellevant per a l'Atlètic que per al Barça. "Les finals són importants per a tots, per als dos equips. Segurament és més important per al Barça, perquè té l'obligació de guanyar-la", ha valorat.

stats