Esports 10/01/2012

El dia que Shakira va deixar a l'ombra Sir Alex Ferguson

Toni Padilla
3 min
El dia que Shakira va deixar  A l'ombra Sir Alex Ferguson

Els treballadors del luxós Hotel Park Hyatt de Zuric es miraven amb ullets d'il·lusió els famosos que van ocupar durant només tres hores les seves suites. Situat a pocs metres del Kongresshaus, on se celebrava la gala de la Pilota d'Or, el Park Hyatt era el quarter general de la FIFA. Hi va entrar amb cara de felicitat el president Joseph Blatter, una mica perdut fins que va baixar de l'ascensor Shakira, amb un vestit vermell d'escot generós i cua llarga. Blatter, l'home que en el seu moment va presidir la Societat Mundial d'Amics de la Lligacama, va apartar a tothom ràpidament per besar la mà de la colombiana, a qui coneix des que va fer la cançó de l'últim Mundial. Blatter ja no es va separar de Shakira i van avançar junts per la catifa vermella que dóna entrada al Palau de Congressos.

A mig camí entre un esdeveniment esportiu i els Oscars, la gala de la Pilota d'Or en fa feliços a molts i n'incomoda d'altres. El brasiler Ronaldo, ja recuperat del dengue que va patir, va saludar rialler Sandro Rosell (es coneixen de quan el president del Barça treballava amb Nike i la canarinha ) abans de provar-se davant de tothom uns cinturons en una botiga situada al hall : els pantalons li anaven massa cenyits. Més còmoda però igualment cenyida, Antonella, la xicota de Messi, es passejava amb un vestit molt curt de color negre al costat dels pares del jugador, marcant cuixa. Messi és d'aquells que no se sent gaire còmode aquests dies, a diferència de Blatter o dels pares de Gerard Piqué, tan elegants.

L'expedició oficial del Barça (les 24 persones a les quals la FIFA paga un viatge en jet privat) estava formada pels jugadors escollits per formar part de l'onze ideal de l'any 2011 i els seus acompanyats, així com Sandro Rosell, Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu. La resta de treballadors del club, com els responsables de comunicació, van volar amb un vol regular de Vueling per trobar-se amb els altres membres de l'expedició del Park Kyatt. Alves va volar amb un amic i Iniesta amb el seu responsable de xarxes socials i amic, Joel Borràs. Piqué, Xavi i Messi hi van anar més ben acompanyats, tot i que Messi centrava totes les mirades.

Messi ja s'ha acostumat a aquests actes però es continua sentint incòmode vestit d'etiqueta i envoltat de tanta gent. Se sent tan incòmode com Sir Alex Ferguson, poc amic dels actes públics amb periodistes. Potser per sort, o potser per gat vell, l'escocès va sortir de l'hotel just darrere de Shakira. Per un cop, Ferguson va ser ignorat: les càmeres perseguien l'escot de Shakira, que lògicament sí que se sent còmoda en dies com aquest. El primer que ni va veure Ferguson va ser Blatter, que només tenia ulls per a Shakira. Blatter també se sent ben còmode en dies com aquest.

Guardiola, en canvi, no se sent a gust en aquestes situacions. Acompanyat del germà i la dona, va seure seriós en un sofà esperant la gala, intentant ser ignorat, pensant potser en el partit de Cornellà-El Prat. I és que hi ha gent que vol ser protagonista i gent que no. Guardiola prefereix no ser-ho. Shakira està condemnada a ser-ho i Blatter vol tot el protagonisme. Per això perd el senderi per deixar-se veure amb la cantant colombiana i ignora les finalistes al premi de la millor jugadora femenina, dones de caràcter que no se senten còmodes en una gala en què s'exigeix vestir d'etiqueta i en què saben que sempre seran un segon plat a l'ombra de Messi.

Cap de les tres finalistes, però, va perdre l'oportunitat per demanar més mitjans per a un futbol femení que fa temps que va deixar de ser l'aneguet lleig, com es va veure a l'últim Mundial d'Alemanya. Un futbol femení que, de ben segur, topa frontalment amb les idees d'un Blatter que ahir no va saludar Marta, Abby Wambach i Homare Sawa, la capitana de la selecció japonesa -molt elegant, amb un quimono preciós-, perquè volia ser el centre de les càmeres i sortir al pas de les acusacions de corrupció rebudes per l'organisme que presideix atorgant el premi fair play al jugador de la segona italiana que va denunciar un intent de compra de partits, un Simone Farina una mica perdut entre tantes càmeres. Com Messi. Com Ferguson i Guardiola. Com Xavi i Homare Sawa. Com la gent del futbol. La que prefereix vestir de curt que fer-ho d'etiqueta.

stats