FUTBOL: PRIMERA DIVISIÓ
Esports 17/12/2011

Sevilla mesura l'ansietat del Madrid

àlex Gozalbo
2 min
José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, conversa amb alguns futbolistes durant l'entrenament d'ahir.

BARCELONALa derrota contra el Barça al Santiago Bernabéu va rebaixar l'eufòria del Reial Madrid, que avui (22 hores, TV3 i La Sexta) intentarà recuperar el lideratge de Primera Divisió a Sevilla, on haurà de fer-se fort contra un rival irregular que competeix millor contra els equips poderosos que contra els modestos.

El Barça i el Madrid empaten a 37 punts, però el conjunt blaugrana suma un partit més, el que es va avançar com a conseqüència del Mundial de Clubs, en què va golejar el Rayo Vallecano (4-0). A mitjanit aquesta diferència haurà desaparegut i tots dos equips hauran jugat el mateix nombre de partits: 16.

Tot i el 2-6 -amb quatre gols de Cristiano Ronaldo- de la temporada passada, el Sánchez Pizjuán no és un estadi que se li doni bé al Reial Madrid. El conjunt blanc tan sols hi ha guanyat en 21 de les 68 visites que hi ha fet fins ara.

Cristiano i Özil, qüestionats

Dos són els futbolistes del Reial Madrid que més necessiten completar avui un bon partit. D'una banda, Cristiano Ronaldo. Després de la derrota contra el Barça el portuguès es va endur la majoria de les crítiques dels mitjans de comunicació i dels aficionats. El davanter no se n'acaba de sortir en els partits importants, quan la seva ansietat es converteix en una càrrega que limita el seu rendiment habitual. De l'altra, Mesut Özil. El futbolista alemany ha perdut credibilitat dins d'un vestidor que comença a qüestionar la seva aportació. De fet, José Mourinho podria limitar la seva presència i augmentar la participació de Kaká.

José Mourinho fa dies que estudia l'estil de joc del Sevilla, ja que últimament Marcelino ha descartat jugar amb dos davanters en els tres partits més recents, quan s'ha decidit per un 4-1-4-1. L'entrenador portuguès no sembla preocupat per recuperar el lideratge: "La temporada passada vam arribar al final de l'any amb dos punts menys que el líder i enguany podem arribar gairebé a meitat de campionat amb tres punts més, un punt més o igual que el Barça. En qualsevol cas, estem millor que l'any passat. Si nosaltres tenim un problema, els altres en tenen molts més".

Tot i que el club blanc ha intentat vendre el triomf contra la Ponferradina, un modest equip de Segona B que aquesta tarda juga contra l'Arandina, com un ressorgiment de l'equip, alguns dels futbolistes comencen a tenir dubtes relacionats amb l'estil de joc.

José Mourinho espera recuperar Arbeloa, i apostarà per Lass, Khedira i Xabi Alonso al mig del camp, en el que serà l'últim partit que el Reial Madrid haurà de jugar abans de l'aturada nadalenca. La competició de Primera no es reprendrà fins al cap de setmana del 7-8 de gener.

stats