HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 28/02/2013

Set equips catalans busquen la Copa del Rei a Astúries

Oviedo és la seu de la 70a edició del torneig

Jordi Graell
3 min

BarcelonaLa fase final de la Copa del Rei d'hoquei patins es posa en marxa avui en terres asturianes, ja que la Federació ha escollit la ciutat d'Oviedo com a seu del torneig malgrat que set equips dels vuit que participen en la fase final són catalans. La competició més esperada de l'any pels amants de l'hoquei patins és considerada, en paraules de la cap de premsa de l'organització, Susana Pandavenes, com un "gran esdeveniment esportiu per a la ciutat asturiana": "Per desgràcia, actualment no comptem amb un equip a la màxima categoria de l'hoquei patins estatal i fa anys que no podem gaudir del millor hoquei del món". Concretament des del 2008, quan l'Esfer Oviedo, en què jugava un jove Toni Pérez, va baixar a la Primera Divisió.

Toni Pérez, actual jugador del Coinasa Liceo, va nèixer a la capital asturiana i és un jugador molt estimat per la parròquia d'Oviedo, que podrà veure'l en acció en directe. Per aquest motiu, Pandavenes (que, a banda de ser periodista, forma part de l'equip d'hoquei patins femení de l'Alcobendas) considera que la majoria de seguidors asturians "animaran el Liceo, ja que compta amb dos jugadors d'aquesta terra (Pérez i el porter suplent, Aitor Prada)". Tot i això, l'exjugador de l'Igualada apunta que hi ha dos equips més que compten amb la simpatia de l'afició asturiana, com ara el seu exequip, ja que "encara es recorda aquell equip que va encadenar quatre Copes d'Europa consecutives", i també el Barça, ja que té molts simpatitzants a la zona i "practica un bon hoquei patins".

La passió i les ganes amb què la gent d'Oviedo espera l'inici de la competició del KO també s'explica en bona part amb l'objectiu de recordar vells temps, ja que, com explica Pandavenes, "un equip d'aquesta ciutat va guanyar en el seu dia una Copa del Rei". Es refereix al Cibeles, un equip desaparegut l'any 1987 i que l'any 1980 va aconseguir derrotar el totpoderós Barça en una final disputada a Salamanca per un contundent 4-0.

Pel que fa a la venda d'entrades, Pandavenes indica: "De moment hem venut més de 1.400 abonaments". I s'ha de tenir en compte que els menors de 15 anys no paguen. Pandavenes està convençuda que en els partits del cap de setmana aconseguiran "omplir el Palacio de los Deportes", amb capacitat per a 3.750 espectadors. En canvi, pel que fa als partits dels quarts de final, que es disputaran dijous i divendres, no és tan optimista, ja que "la gent treballa i els nens han d'anar a l'escola". Així que s'espera una assistència força baixa en aquests partits inicials.

El Liceo, favorit

Es tracta d'uns quarts de final que arrenquen aquest dijous a les set de la tarda amb el partit inaugural entre el Coinasa Liceo i l'ICG Software Lleida, un duel que enfrontarà l'actual líder de l'OK Lliga i màxim favorit a endur-se el títol contra l'equip revelació de la primera volta. I és que els lleidatans, tot i tractar-se d'un equip que acaba d'ascendir i que té la baixa important des de l'inici de la temporada de David Busquets, han aconseguit classificar-se per a aquesta Copa del Rei. Pel que fa a l'altre partit d'aquest dijous, s'enfrontaran a les nou de la nit dos clàssics de l'OK Lliga com el Reus Deportiu i el Vic, en un matx que es preveu molt igualat i amb un resultat difícil de pronosticar.

La resta de quarts de final es completaran divendres amb els mateixos horaris que el dia anterior -el Moritz Vendrell i el Mopesa Vilanova en primer lloc- i finalment tancarà aquesta ronda un altre clàssic de la competició, com és el partit que es viurà entre l'altre gran candidat al títol, el Barça i l'Igualada.

Pel que fa a les semifinals, els guanyadors de dijous s'enfrontaran dissabte a les set del vespre i els vencedors de la jornada de divendres s'enfrontaran en la segona semifinal a partir de les nou de la nit. La gran final es jugarà diumenge a un quart d'una del migdia.

stats