MOTOR
Esports 31/01/2012

Servià: "L'objectiu és seguir 20 anys més amb curses de F-1"

N.g.
2 min
El futur de la F-1 a Catalunya depèn de la capacitat del Circuit per aplegar aficionats.

BARCELONA.El director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, ha aclarit en declaracions a la revista Autosport els dubtes sobre el futur del Gran Premi d'Espanya després de recordar que Barcelona ha tingut Fórmula 1 des de fa 20 anys. "I el nostre objectiu -ha afegit- és seguir vint anys més". "La realitat és que tenim contracte fins al 2016 i estem treballant en la cursa d'aquest any. Hem tingut Fórmula 1 aquí durant vint anys i l'objectiu és tenir-ne vint anys més", diu Servià.

En relació amb els dubtes que ha suscitat recentment la viabilitat del GP d'Espanya pels problemes financers, Servià ha explicat que no hi ha res oficial. "He llegit notícies sobre reunions però oficialment ningú me n'ha dit res". Servià tampoc sap res sobre la possibilitat que Barcelona i València es posin d'acord per organitzar en anys alterns el GP. "Sovint llegim informacions a la premsa que no sempre diuen el mateix. Cal posar límit a aquestes coses. Si hi ha alguna cosa concreta algun dia ho direm, però no ha passat res. Ningú ens ha dit res". Servià considera que el futur del Gran Premi dependrà molt de la capacitat per aplegar aficionats. "Si el Circuit està ple, no tindrem problemes. Si no ho està, llavors necessitem diners públics per sobreviure i sembla que de moment no podem comptar amb això, aquesta és la trista realitat. Amb la crisi, l'afluència d'espectadors ha disminuït a tot arreu", ha assegurat el director del Circuit de Catalunya.

Alguersuari, a Mercedes?

Segons publicava ahir el diari As , Jaume Alguersuari podria ser el tercer pilot de Mercedes AMG gràcies als patrocinadors. IPIC, el fons d'inversió del govern d'Abu Dhabi, és el propietari de la petroliera Cepsa. I Alguersuari havia de convertir-se en la imatge internacional de Cepsa, fet complicat sense el català a la F-1. Una de les empreses d'IPIC, Aabar, té participacions a l'escuderia Mercedes i, per tant, segons l' As , la carambola pot fer que Alguersuari sigui el tercer pilot de Mercedes, per darrere de Schumacher i Rosberg.

stats