LESIONS A L'ESPANYOL
Esports 12/03/2011

Sergio García assumeix el risc i vol jugar

Natalia Arroyo
2 min
Sergio García assegura que pot jugar contra el Dépor.

Barcelona.Sergio García va patir una luxació a l'espatlla dreta la setmana passada contra el Llevant i dimecres es va confirmar que si bé podrà seguir jugant el que resta de curs, haurà de ser intervingut quirúrgicament a final de temporada.

Els serveis mèdics de l'Espanyol, encapçalats per Jordi Marcos, van diagnosticar un període de tres setmanes abans no es reincorporés a l'equip, però ahir el jugador ja es va entrenar amb normalitat, amb una protecció a la zona afectada. El davanter es va sentir còmode sobre la gespa de Sant Adrià i assegura que està a punt per jugar.

Avaluar els riscos

El responsable mèdic del club manté que, per prudència, Sergio García hauria d'esperar una setmana més. La lesió encara està massa tendra i una mala caiguda podria anticipar l'operació i apartar-lo tota la campanya.

Roberto Martínez és especialista en medicina esportiva al CAR de Sant Cugat i, tot i no que no coneix els detalls del cas, assegura que "esperar té sentit abans de passar per quiròfan, per garantir que la zona es desinflami i es pugui treballar millor per reconstruir la ruptura". Però si ja s'ha decidit que s'operarà a final d'any, "ara ja només és qüestió de les sensacions del jugador, si el molesta més o menys per jugar", explica Martínez. El metge afegeix que "els ossos fregaran igual avui que d'aquí dues setmanes". El risc, en si, és jugar (o entrenar-se), no si ho fa aquest diumenge o el següent.

La decisió de si entrarà avui a la convocatòria o no depèn de la darrera valoració entre jugador, tècnic i metges, però tot apunta que per urgències en l'alineació Pochettino deixarà que Sergio forci la màquina. De fet, així ho va manifestar el mateix futbolista: "Jo vull jugar i ja l'hi he fet saber al mister ". Amb Osvaldo a punt per tornar, la competència és ferotge. Tots volen ser-hi.

stats