BÀSQUET - NBA
Esports 08/06/2013

Serge Ibaka: "Acumulo tres anys seguits sense descansar"

àlex Gozalbo
2 min

La final de la NBA va començar ahir amb victòria dels San Antonio Spurs a la pista dels Miami Heat (88-92) i la de la Lliga Endesa, que enfronta el Reial Madrid i el Barça Regal, es posa en marxa demà (12.40 hores, TV3 i La 1). Serge Ibaka, pivot dels Oklahoma City Tunder, les analitza les dues.

Serge, a nivell individual és la teva millor temporada?

No sé si és la millor, però he millorat molts aspectes del meu joc. Tenir un contracte llarg ajuda a tenir tranquil·litat. He millorat el tir i noto que els rivals cada vegada estan més pendents de mi. Això significa que vaig pel bon camí. El problema va ser quedar eliminats tan aviat al play-off .

L'ensopegada, per inesperada, va ser grossa.

Sí, va ser una decepció molt gran, però no podem estar tot l'estiu queixant-nos. La baixa de Russell Westbrook ho va condicionar tot, ja que ens vam quedar sense el director de joc titular i sense el segon millor anotador de l'equip.

¿Creus que serà un estiu mogut a la franquícia?

No ho sé, no em correspon a mi decidir-ho. Hi haurà algun canvi, com la baixa de Kevin Martin. Tenim un marge de millora important i hem d'esforçar-nos per aixecar el nostre nivell de joc. Tenim bons jugadors i només es tracta d'aprendre a jugar una mica millor com a equip. Nosaltres no som el San Antonio Spurs, però inspirar-nos en la seva idea de joc ens pot ajudar.

De moment, els Spurs han començat la final guanyant a Miami.

No m'esperava que els Spurs arribessin a la final amb tanta facilitat i menys encara que comencessin amb una victòria, però no els serà fàcil aconseguir el triomf contra un equip com els Miami Heat de LeBron James. El seu joc col·lectiu és brillant.

El teu exequip, el Reial Madrid, juga la final de la Lliga Endesa. Com veus la sèrie pel títol?

El Reial Madrid està jugant el seu millor bàsquet i té opcions de guanyar, però el Barça Regal sap competir molt bé quan arriben els moments de la veritat. L'equip de Pablo Laso té molts jugadors joves i va sobrat d'entusiasme. És un conjunt que sap jugar bé quan pot córrer. Aquesta temporada he pogut veure algun partit seu, però els viatges no ens deixen gaire temps lliure. Crec que la gran diferència entre la NBA i el bàsquet europeu és la concentració de partits i el nivell físic dels jugadors.

Pau Gasol ha renunciat a l'Eurobàsquet i Marc Gasol diu que no ho té clar, ¿tu què faràs?

Encara falta temps per decidir-ho. Estic més cansat que altres temporades, però això no és cap excusa. L'aspecte mental depèn de tu. En canvi, la part física és més difícil de recuperar. Acumulo tres anys seguits sense descansar i he de pensar molt bé què he de fer.

stats