LA SETMANA DEL CLÀSSIC
Esports 05/12/2011

S'entrenen els 'secundaris' perquè descansin els titulars del Bernabéu

La setmana del Madrid-Barça té una aturada obligada a mig camí: el partit de dimarts contra el BATE Borissov. Amb l'equip ja classificat, Guardiola donarà descans als que jugaran dissabte al Bernabéu.

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONA.Dilluns és el primer dels cinc dies que falten perquè sigui dissabte i el Barça surti a la gespa del Bernabéu per veure's les cares amb el Madrid en un duel decisiu per al títol de Lliga. Aquest és l'objectiu d'una setmana que té enmig un inoportú obstacle, l'última jornada de Champions, que enfrontarà el Barça contra el BATE Borissov, sense res en joc per als blaugranes, ja classificats i líders de grup.

És per això que Guardiola prepararà el compromís amb només sis jugadors del primer equip, Pinto, Piqué, Fontàs, Maxwell, Thiago i Pedro, i dotze futbolistes del filial, Cuenca, Oier, Montoya, Muniesa, Bartra, Sergi Gómez, Rafinha, Dos Santos, Deulofeu, Riverola, Sergi Roberto i Kiko Femenía. La resta de la plantilla, els teòrics titulars, gaudiran d'un dia de descans i tornaran a la feina dimarts al matí en una sessió a porta tancada.

Oportunitat per als més joves

El partit de dimarts servirà per veure el debut d'alguns jugadors del filial en competició europea. Com va passar en l'últim partit de la fase de grups la temporada passada contra el Rubin Kazan al Camp Nou, futbolistes com Rafinha, Deulofeu, Riverola o Kiko Femenía podrien disputar els seus primers minuts a la Champions contra l'equip bielorús. Amb ells no hi serà Messi, que difícilment entrarà en la convocatòria, un fet gairebé inèdit en l'era Guardiola. Sempre que ha pogut fer rotacions, el tècnic blaugrana ha alliberat els titulars dels tràmits previs al Barça-Madrid. No ho va poder fer contra el Panathinaikos l'any passat perquè encara s'havia de tancar la classificació per a vuitens. Però sí que ho va fer a Donetsk abans de l'empat a un al Bernabéu en Lliga, en un dia en què van ser protagonistes actors secundaris com Afellay, Adriano, Keita o Mascherano. I també ho va fer amb l'Osasuna, abans de jugar l'anada de Champions contra el Madrid. Aquell dia, Piqué, Puyol o Pedro, després titulars al Bernabéu, ni tan sols van ser convocats. El context d'aquesta setmana permetrà multiplicar el descans amb els tretze que avui no s'entrenen.

stats