En breu
Esports 19/01/2013

"Sembla que al Barça se li entravessa Anoeta, Guardiola no hi va guanyar"

Núria García
2 min
"Sembla que al Barça se li entravessa Anoeta, Guardiola  no hi va guanyar"

BARCELONATitular indiscutible i únic jugador que ha disputat tots els minuts a la Reial Societat. ¿Estem davant del teu millor any?

Segurament sí. Quina diferència amb l'any passat! Va ser complicat, molt irregular, amb lesions, i vaig perdre la titularitat. Ara tinc la confiança del mister i la marxa de l'equip hi acompanya. I si jugues amb confiança, t'atreveixes més. Sent defensa no sempre pujo a l'atac, però ja he fet dos gols.

Et vas formar a Catalunya i has passat per totes les categories abans d'arribar a Primera. ¿Com ho recordes?

Doncs com cada nen, amb la il·lusió d'arribar a Primera. Vaig jugar deu anys a la Gramenet, vaig passar pel filial de l'Espanyol, el Vila-real, el Sevilla... Cadascú busca el camí que pot i les decisions que vaig prendre em van portar fins a la Reial. Ara m'he consolidat a Primera i puc dir que estic gaudint.

Ara sou novens a la Lliga. Somieu amb Europa?

Estem en una situació molt còmoda que cal aprofitar per créixer. Al final, l'objectiu de la Reial és que els joves que pugen del planter s'integrin al primer equip, però també hem de seguir somiant i buscant nous reptes, i sí, Europa n'és un.

Una gestió del planter similar a la del Barça...

És semblant. Si som 25 a l'equip, 17 són d'aquí i han crescut junts. Això fa vestidor i la pinya és impressionant. Som professionals, però també som amics.

Avui us visita el Barça, que encara no ha perdut cap partit. Com s'afronta un partit així?

Estan gaudint del futbol que practiquen i ara per ara cal fer un partidàs i que ells no tinguin el dia per intentar treure alguna cosa positiva.

Però a Anoeta el Barça de Guardiola i del Tito encara no hi ha guanyat...

Sembla que se'ls entravessa una mica, Guardiola no va poder guanyar aquí. La Reial s'ha de fer forta a casa, pressionar molt i durant les estones que ens deixin la pilota, generar ocasions.

stats