Copa Confederacions
Esports 27/06/2013

La selecció espanyola elimina Itàlia als penals (7-6) i jugarà la final contra el Brasil

El temps reglamentari ha acabat amb empat sense gols. Dos pals a la pròrroga, un de Xavi i un de Giaccherini, haurien pogut evitar els llançaments des dels onze metres. Navas ha marcat el definitiu després que Bonucci enviés el setè xut als núvols

BarcelonaAmb molts més patiments que ara fa un any en la final de l'Eurocopa, la selecció espanyola ha derrotat Itàlia a les semifinals de la Copa Confederacions i s'enfrontarà al Brasil a la final el pròxim dilluns a les 00h. 'La roja' ha suat, ha patit, ha fallat i ha necessitat la tanda de penals per eliminar l''azzurra'. Navas ha marcat el definitiu llançament després que Bonucci enviés el setè xut als núvols. Abans, havien marcat Candreva, Xavi, Aquilani, Iniesta, De Rossi, Piqué, Giovinco, Ramos, Pirlo, Mata, Montolivo i Busquets.

Itàlia enyora Balotelli

La selecció de Prandelli tenia apresa la lliçó del 4-0 a Kíev i ha tancat totes les passades interiors al combinat espanyol, que s'ha encallat amb la possessió de la pilota i ha pecat de falta de profunditat. A més, els italians han sigut molt perillosos al contraatac. Maggio i Giaccherini han aparegut amb molta força per les bandes, connectant amb Gilardino en punta per donar temps a les aparicions des de segona línia de Marchisio i Candreva. I tot sota el comandament de Pirlo i De Rossi, sempre puntuals i precisos.

Iker Casillas ha hagut d'intervenir en un parell d'ocasions per evitar el gol, sobretot després d'una rematada de Maggio i un xut sec de De Rossi. L'equip de Del Bosque, de fet, ha agraït que Balotelli, sancionat, no estigués sobre el terreny de joc i que Itàlia tingués tan poc afinada la punteria. Una ocasió de Fernando Torres a les portes del descans, després d'una conducció de Sergio Ramos i una passada que ha desviat sense voler Xavi per convertir-la en assistència, ha sigut la millor acció de 'la roja'.

Menys pilota, més profunditat

Conscient de la poca verticalitat del seu equip, Del Bosque ha donat entrada a Navas per Silva i, amb ell, l'equip espanyol s'ha estirat però ha perdut el control de la possessió. Itàlia, amb més pilota que al principi, ha avançat metres, tot i que ha disposat de menys ocasions. Espanya no ha tingut més remei que recular. Però això ha obert un altre escenari de partit que ha regalat espais a l'equip espanyol. Al minut 84, de fet, Piqué ha desaprofitat un contraatac amb una rematada des del punt de penal que ha marxat molt alta.

La por a perdre ha deixat el marcador en un 0-0 que ha portat la semifinal a una pròrroga que Giaccherini ha encetat amb un remat al pal. Ha sigut l'única ocasió d'Itàlia. A partir de llavors, Espanya ha agafat la pilota i ha fregat el gol, sobretot en un xut de Xavi que Buffon ha desviat a l'escaire i un remat desviat de Navas. Al final, han decidit els llançaments des dels onze metres.