Fórmula 1
Esports 08/06/2013

Sebastian Vettel aconsegueix la 'pole' al Canadà en una qualificació marcada per la pluja

El pilot alemany ha estat el més ràpid per davant de Hamilton i Bottas. Fernando Alonso ha estat sisè i Felipe Massa –que ha tingut un accident– sortirà 16è

Martí Molina
2 min

BarcelonaSebastian Vettel ha estat el més ràpid a la plujosa sessió de qualificació del Gran Premi de Fórmula 1 del Canadà. El pilot alemany de Red Bull s'ha imposat per davant del Mercedes de Hamilton i del Williams de Valtteri Bottas –que ha finalitzat en la tercera posició–.

Ha estat una sessió de qualificació marcada per la pluja, que ha caigut de manera intermitent tant a la Q1 com a la Q2 i la Q3. Aquesta circumstància ha perjudicat tots els pilots, que han tingut dificultats per mantenir el cotxe a la pista i han disputat la majoria dels entrenaments amb el pneumàtic intermig.

Vettel ha acabat imposant la seva llei amb un registre de 1:25.425, una dècima millor que Hamilton i tres més ràpid que Bottas. El finlandès ha sorprès tothom situant el Williams en tercer lloc, la seva millor qualificació des que és a la disciplina reina de l'automobilisme.

Al darrera, Rosberg, Webber i Fernando Alonso, sisè. El pilot asturià de Ferrari –igual que el seu company d'equip– ha tingut problemes per mantenir el control del cotxe sobre la pista mullada, i ja ha estat a punt de quedar-se fora de la Q3. Al final, sisena posició a més d'un segon del més ràpid. Al darrera de l'asturià s'han classificat Vergne, Sutil, Raikkonen i Ricciardo.

Accident de Massa a la Q2

El pilot brasiler de Ferrari ha tornat a protagonitzar un accident durant la sessió de qualificació, en aquest cas a la Q2, quan ha perdut el control del cotxe en una frenada i ha impactat contra els murs de forma lateral. L'accident, quan faltaven dos minuts per acabar, ha obligat els comissaris a ensenyar la bandera vermella per poder enretirar el cotxe de la pista. Massa no ha pogut disputar els darrers instants de qualificació i ha acabat amb el 16è cronòmetre.

Grosjean sortirà últim

El pilot francès de Lotus, que acumulava una penalització de 10 posicions a la graella –per ser responsable d'un accident en el darrer Gran Premi de Mònaco– ni tan sols ha pogut passar a la Q2. Grosjean ha estat 19è, i iniciarà la cursa en la darrera posició de la graella.

Eliminats a la Q2: 11è Hulkenberg, 12è Pérez, 13è Maldonado, 14è Button, 15è Gutiérrez, 16è Massa

Eliminats a la Q3: 17è Di Resta, 18è Pic, 19è Grosjean (sortirà últim per penalització), 20è Bianchi, 21è Chilton, 22è Van der Garde

stats