Rugbi
Esports 01/12/2013

La 'baby Santboiana' no en té prou amb una bona primera part contra el Bathco (29-32)

Els errors en la construcció de la jugada han condemnat un equip molt jove que al descans guanyava per 19-10, però que ha aconseguit salvar dos punts de bonificació

Martí Molina

Sant BoiLa UE Santboiana continua en procés de construcció. És un dels comentaris que més s'han escoltat aquest diumenge al Baldiri Aleu després de la derrota dels catalans contra el Bathco Rugby (29-32). A l'equip de Sant Boi, que segueix una setmana més a la zona baixa de la classificació, li ha quedat com a premi de consolació els dos punts de bonificació i la certesa d'haver fet, en línies generals, un bon partit, només tacat per alguns errors en la conducció que han acabat amb assajos en contra.

L'equip continua el procés de regeneració i aquest diumenge comptava amb set juvenils a la convocatòria –cinc dels quals al quinze titular–. La directiva del club manté l'aposta per construir un equip des de la base i no a base de talonari, com fan altres formacions de la Divisió d'Honor de rugbi. Una aposta decidida que ha de donar els seus fruits en un futur no molt llunyà, però que té com a peatge alguns errors individuals que poden acabar condicionant el resultat. Més o menys, el que ha passat a l'estadi de Sant Boi.

El primer atac del partit ha estat pel Batcho, que no ha desaprofitat l'ocasió de posar-se per davant als cinc minuts, culminant per l'eix una bona acció de combinació. Les coses es torçaven encara més pels locals al minut set, quan Fede González havia d'abandonar el terreny de joc per una lesió al turmell.

Tot i això, els catalans han reaccionat i mica en mica han començat a engreixar la màquina que els ha dut a dominar del minut 15 al 35. Els de Lewis Williams han fet un joc vistós i ràpid, àgil en les ajudes defensives i letal en les combinacions d'atac. Així ha arribat la primera marca, de càstig, quan el defensa ha intentat impedir a la desesperada que Neil Chivers anotés després de xutar l'oval des de la línia de 22 i avançar sol a la zona de càstig.

El conjunt de Santander ha reaccionat tímidament amb un cop de càstig, però un assaig de Marc Puigbert a bandera i un altre de Ruben Sanz després de bloquejar un xut per treure la pilota han situat el 19-10 al marcador, amb què s'ha arribat al descans.

"Fèiem un bon partit però hem tingut un problema de mentalitat al descans. Els jugadors s'han vist amb avantatge i no han sortit amb la mateixa intensitat", ha reconegut Lewis Williams després del partit. Ni més ni menys el que li ha passat als joves jugadors de la Santboiana, que han comés dos errors consecutius –un en defensa i l'altre en la construcció– que han permès dos assajos del Bathco per capgirar l'electrònic al 46' (19-22).

Els locals han intentat reaccionar per imposar el seu estil, més efectiu a nivell de combinació, però que no ha acabat de donar resultat quan el partit ha passat a ser més físic que tècnic. El Bathco té més quilos que la Santboiana i ha acabat imposant el seu estil, sobretot en el seu darrer assaig, que ha estat a l'esprint després de recuperar pilotes al mig del camp.

Cristian Beteta ha posat momentàniament la Santboiana per davant, després d'un seguit de 'pick&go' per la banda esquerra que ha finalitzat amb la pilota a l'interior de la zona de marca amb una bona i ràpida obertura a la dreta, però els visitants han tornat a avançar-se amb dos assajos més. L'última marca del partit ha estat de la Santboiana, també amb un seguit de 'pick&go' per l'esquerra que han acabat amb una bona obertura a l'altra banda i l'assaig de Marius Fratila (29-32).

La Santboiana ha tingut 10 minuts per intentar un darrer assaig que capgirés el partit però no l'ha trobat, tot i que marxa amb el consol d'haver sumat dos punts de bonificació: un per perdre de menys de 7 punts i l'altre per haver anotat quatre o més marques.