Esports 07/03/2011

La Santboiana pateix fins a l'últim minut però salva la categoria

Martí Molina
Tot i no jugar-s'hi res, el Cajasol va lluitar fins al final.

Sant Boi.La Santboiana va aconseguir salvar la categoria després de derrotar el Cajasol (35-29) en un partit emocionant fins a l'últim minut. I és una melé a pocs centímetres de la línia de marca dels catalans, amb el temps ja exhaurit, que va estar a punt de condemnar el degà del rugbi a baixar de categoria.

Els locals van sortir amb molta força i van aconseguir un avantatge inicial de 10-0 gràcies a una marca de Víctor i a un cop de càstig transformat pel xutador Pablo, que ahir va completar una excel·lent actuació al Baldiri Aleu.

Amb un assaig d'Isaac i els xuts de càstig de Pablo, la Santboiana va aconseguir una diferència màxima d'avantatge de 20-3 a la mitja hora de joc; però els visitants van poder retallar distàncies i marxar al descans amb un 23-15 en contra.

El segon temps va tenir un inici elèctric, amb una marca ràpida del Cajasol que va contrarestar Pablo quan només s'havien jugat 4 minuts de la represa. Colet va tornar a ampliar avantatges per als catalans, però un assaig de càstig, molt protestat pels aficionats, va situar el 35-29 definitiu, que va fer patir els 3.000 aficionats que omplien el Baldiri Aleu fins a l'últim segon.

"Mai no havíem tingut el camp així -assegurava Toni Gabarró, president de la Santboiana-, això és bo per al rugbi i és bo per al nostre club".

Amb la victòria i la permanència sota el braç, el següent compromís de l'equip serà la Copa. I després la directiva -que l'any passat va fer-se càrrec del club- es posarà a treballar per planificar la temporada vinent. "Aquesta vegada serà diferent. Tenim un club econòmicament sostenible i tindrem quatre mesos per treballar i construir un bon equip", diu Gabarró.