Esports 23/02/2013

San Mamés s'ennuega amb l'últim derbi basc (1-3)

Aritz Aduriz conduint  La pilota  mentre s'allunya d'Asier Illarramendi.

Barcelona"A thletic, Athletic, eup! Athletic gorri ta zuria danontzat zara zu geuria. Erritik sortu zinalako maite zaitu erriak ". Els aficionats de l'Athletic Club van començar a cantar el seu himne amb la mateixa força de sempre. "Athletic, Athletic gogoaren indarra. Aritz zarraren enborrak loratu dau orbel barria ". L'emoció va anar en augment quan els seguidors van començar a notar que seria l'última vegada que tindrien l'oportunitat de repassar la lletra a San Mamés amb motiu d'un derbi basc. "Bilbo ta Bizkaiko gaztiak gora! Euskaldun zintzoak aurrera! " Massa records per viure el partit amb la normalitat de cada cap de setmana.

Els aficionats, que ahir van esgotar totes les localitats per viure en directe l'últim duel contra la Reial Societat a la Catedral, van aprofitar els primers minuts per repassar mentalment algun dels derbis viscuts a San Mamés. Entre el primer, disputat l'any 1929, i el d'ahir: 66 enfrontaments que passaran a la història entre seguidors de l'Athletic Club i la Reial Societat.

"Quan arribes a les categories inferiors de la Reial Societat tan sols es parla de l'Athletic. El més important és guanyar quan jugues contra ells", recorda Antoine Griezmann, un futbolista francès que va arribar al club de Sant Sebastià amb tan sols 13 anys. El migcampista va anotar al minut 34 un gol que empatava un marcador que Ibai Gómez havia obert quatre minuts abans. El gol local va ser com els d'abans, una centrada des de la banda i una volea que va sorprendre el porter rival i gairebé descús la pilota.

Com reclama la tradició, l'Athletic Club va viure la segona meitat a impulsos, celebrant cada còrner com si es tractés d'un penal i alternant patiment i eufòria sense descans. Agirretxe i Vela van marcar i la Reial Societat es va endur el partit (1-3).

El nou estadi, en obres

L'Athletic Club ha iniciat el procés de migració al nou estadi, el San Mamés Berria, on jugarà els seus partits com a local a partir de la temporada vinent. Els socis ja n'estan escollint la ubicació en un recinte que tindrà capacitat per a 53.332 espectadors i que espera aconseguir la màxima distinció de la UEFA. L'antic San Mamés s'enderrocarà quan es completi la construcció de les tres quartes parts del nou recinte. El projecte no s'acabarà totalment l'any 2014.