CICLISME - OPERACIÓ PORT
Esports 02/02/2013

Saiz i Belda desconeixien què feia Fuentes

Ara
1 min
Manolo Saiz, en arribar al jutjat de Madrid.

MADRID.Manolo Saiz i Vicente Belda van tancar ahir les declaracions dels acusats en el judici de l'operació Port, en què el primer va assegurar que desconeixia quins tractaments seguien els seus ciclistes amb Eufemiano Fuentes i el segon va explicar que cap de les bosses de sang intervingudes era dels seus corredors.

Saiz, exdirector de l'ONCE i del Liberty, va fer aquesta afirmació després d'admetre que va accedir que corredors seus, com Roberto Heras, Marc Serrano i Ángel Vicioso, fossin tractats per Eufemiano Fuentes, encara que va afegir que no sabia en què consistia el "seguiment" que els feia.

Heras va guanyar la Vuelta a Espanya de l'any 2005 i posteriorment es va conèixer el seu positiu per EPO, motiu pel qual va ser sancionat dos anys. Recentment, el Tribunal Suprem li va anul·lar la sanció.

Per la seva banda, Vicente Belda, que va ser el primer a testificar ahir, va assegurar que, tan aviat com va esclatar l'operació Port, el seu equip es va oferir a les autoritats nacionals i internacionals per fer tot tipus d'analítiques. "Nosaltres vam anar al laboratori acreditat per l'UCI a València i vam dipositar 20 mostres d'ADN davant una acta notarial", va argumentar l'exdirector del Kelme i el Comunitat Valenciana. El judici es reprendrà dilluns.

stats