Esports 18/08/2013

El Sabadell, el primer obstacle en el camí del retorn

El Mallorca debuta a la Segona Divisió setze temporades després a la Nova Creu Alta

Miquel Ramis
3 min
PREPARATS  Tot i que va reconèixer que l'equip encara no està al cent per cent, Oltra va destacar que estava preparat per iniciar el repte.

El Mallorca toparà avui amb el primer obstacle en el seu llarg camí de retorn a la Primera Divisió. Els de José Luis Oltra comencen la temporada amb la visita a la Nova Creu Alta per enfrontar-se al Sabadell en el que serà l'estrena oficial en una categoria, la Segona, que feia setze temporades que no trepitjaven. Després d'una pretemporada que ha deixat bones sensacions, alguns dubtes i la constatació que el club haurà d'esforçar-se de valent per satisfer els desitjos del tècnic pel que fa als reforços que reclama abans del tancament del mercat, el Mallorca començarà a caminar per un paisatge al qual s'haurà d'adaptar ràpidament a la recerca d'un primer triomf que reforci la seva condició de favorit a l'ascens.

Ja ho ha advertit Oltra durant aquesta pretemporada. No serà una tasca senzilla. L'escut no servirà per sumar punts. El tècnic, bon coneixedor de la categoria, ha posat molt èmfasi en l'absoluta concentració de l'equip durant els noranta minuts dels partits per tal de transformar el favoritisme teòric en una realitat. En el darrer assaig davant el Recreativo de Huelva, l'equip es va desconnectar en el tram final i va permetre als andalusos emportar-se el Ciutat de Palma en els penals. És per això que, malgrat no haver perdut cap partit dels vuit que ha disputat i haver demostrat una contundent pegada amb les quinze dianes que ha aconseguit, l'entrenador ha mantingut la prudència i ha qualificat la visita al Sabadell de "molt difícil".

Sense cervell

La cessió de Javi Márquez a l'Elx per poder equilibrar els precaris comptes de la Societat Anònima Esportiva ha deixat el tècnic sense més referència al centre del camp que el veterà Pep Lluís Martí i el potent Thomas Teye, sense oblidar el jove Tià Sastre, que també entrà a la convocatòria amb Àlex Moreno. Així, el pes de la creació de joc a la Nova Creu Alta recaurà en el migcampista palmesà, mentre que el ghanès efectuarà les tasques obscures de contenció, ja que la titularitat del migcampista vilafranquer sembla una decisió massa agosarada per començar la Lliga. Això farà que Alfaro, que tot indica que ocuparà la punta d'atac al costat de Víctor Casadesús, s'hagi d'implicar més en la construcció de les vies d'accés a l'àrea rival. N'Sue, per la dreta, i Aki, per l'esquerra, sembla que seran els encarregats de cercar desequilibri i profunditat per les ales.

La gran incògnita és saber qui serà l'escollit per situar-se sota els pals. Dudu Aouate i Rubén Miño han demostrat que ambdós poden defensar la porteria amb garanties i ha creat al tècnic el beneït dilema d'haver d'escollir entre un dels dos.

Oltra ha insistit molt a recuperar la fortalesa defensiva. L'equip encara arrossega algun dels vicis que el condemnaren al descens i ell vol que el grup se'n desfaci definitivament. Així, molt possiblement alinearà una rereguarda formada per Ximo, Nunes, Agus García i Bigas. En aquest sentit, s'ha de destacar la inclusió a l'expedició de Pedro Geromel, a qui es continua cercant una sortida que permeti incorporar les peces que manquen a l'entrenador.

El Sabadell, amb accent nipó

Davant, el Mallorca trobarà un Sabadell que de la mà del nou propietari, el japonès Keisuke Sakamoto, vol fer créixer el club per aspirar a les cotes més elevades. Durant l'estiu han incorporat vuit jugadors, encara que algun, com Ruper, ex de l'Osasuna, no podrà debutar perquè acaba de firmar. Les altres set cares noves són: Edgar Hernández (Sant Andreu), Cristian García i Kiko Olivas (Còrdova), Paco Sutil (Múrcia), Javi Barral (Guadalajara), Carlos Hernández (Saragossa B) i el fitxatge més mediàtic, el japonès Sotan Tanabe (Tokyo).

Les lesions, n'han patit fins a onze aquest estiu, causaran dificultats al seu entrenador, Javi Salamero, per confeccionar l'alineació. Els de Salamero, que no podrà seure a la banqueta per sanció, només han perdut un partit aquesta pretemporada, i han sumat tres victòries i dos empats. Així doncs, el Sabadell serà el primer dels 42 obstacles que el Mallorca haurà d'esquivar per tornar a Primera.

stats