SEGONA DIVISIÓ
Esports 13/06/2013

El president del Sabadell confirma que el divorci entre l'actual junta i els accionistes japonesos

Joan Soteras afirma que no volia acceptar propostes com fitxar un entrenador, un secretari tècnic o jugadors japonesos

Ara
3 min

SabadellEl president del Sabadell Joan Soteras ha confirmat que la seva època al capdavant del club arlequinat s'acaba en una roda de premsa on ha fet evident la mala relació entre els màxims accionistes del club, un grup japonès, i la directiva que presideix. "Aquesta roda de premsa és un comiat. Per arreglar aquesta situació caldria gairebé un miracle, haurien de passar coses improbables. Encara mana aquesta directiva, però no sóc optimista" ha argumentat. Soteras ha confirmat problemes a l'hora de planificar esportivament el club deixant clar que marxarà avisant que "la gent que seguirà és justeta i potser ens toca baixar de nou a Segona B".

Fa un any, per poder completar l'ampliació de capital que demana la Lliga de futbol professional, el Sabadell va rebre diners d'un grup inversor japonès, propietari del 51% de les accions, amb un pla esportiu que passa per intentar pujar a Primera amb un full de ruta diferent a de l'actual directiva, directiva que ha posat l'accent sempre en no gastar molts diners però no estar endeutats. Amb aquest projecte la directiva de Soteras va portar el club de Tercera a Segona A.

Soteras creu que dilluns o dimarts es poden trobar amb el màxim accionista, que volarà des de terres japonesos, per acabar de decidir que passa. "Caldrà parlar amb el màxim accionista quan vingui per acabar de decidir les coses", reconeixent que "no em faria res més control dels accionistes o una nova estructura de poder compartit. Entenc que els accionistes majoritaris controlin el que passa. Però una cosa és diferent és tallar les ales als directius, imposar companys de junta o haver de treballar amb males persones. Només existeix una possibilitat per salvar la situació, si el màxim accionista japonès i la Fundació de l'esport sabadellenc, segon màxim accionista, arriben a un acord. Per reconduir el cas, ells també haurien d'escoltar les condicions d'aquesta junta. Aquí tothom posa condicions. Ara, si no arribem a un acord, caldrà convocar l'assemblea i tota la junta excepte un trànsfuga dimitirà. Abans volem tancar aquest exercici i després marxar".

Soteras ha explicat que "abans d'algunes imposicions, prefereixo marxar. Puc acceptar propostes o imposicions dels accionistes per millorar el club, però algunes coses no. Han proposat portar un tècnic japonès, un secretari tècnic i jugadors japonesos, amb contractes que no poden funcionar al futbol espanyol. Tenim proves d'aquests fets. Crec que aquesta directiva ha gestionat amb bon criteri el club, ara es veurà que passa. Volíem iniciar el projecte del tercer any a Segona, el que volia que fos per lluitar a Primera, però no podrà ser". Molt crític, Soteras ha recordat com "el màxim accionista no ha escoltat les propostes fetes per aquesta directiva per fer una transició de poder pactada. Ha escollit la via traumàtica".

Soteras ha criticat alguns directius que potser segueixen al club afirmant que "fa mal però la gent hauria de saber quin tipus de personatges són. Alguns ja van enfonsar el club el 1992, altres no són ni socis" en referència al directiu Miquel Arroyos i els delegats del grup japonès dins del consell directiu, Masato Horita, Antonio Salguero i Domingo Lozano. Aquests tres últims són els delegats del grup japonès. "Ja sabeu els noms i cognoms dels responsables, uns oportunistes. Una quarta persona és el màxim accionista, el senyor Sakamoto que viu al Japó, a qui agraïm els diners aportats i és el menys culpable ja que és una persona influenciada per una persona d'aquí Sabadell que tergiversa els fets quan parla amb ell. El senyor Keisuke Sakamoto és un bon home però ha estat informat malament per aquestes persones que treballen a Sabadell. Males persones".

L'ampliació de capital i l'estadi

Soteras ha confirmat que el procés d'ampliació de capital s'ha completat del tot recordant de pas que "l'estadi és municipal i l'ajuntament està molt enfadat amb la manca d'honor dels accionistes". El president ha recordat que els acords fets amb el club deixen clar que el Sabadell només marxaria de la ciutat si fos voluntat del 85% dels accionstes, i el 18% de les accions pertanyen al Consell de l'esport de l'Ajuntament, fet que aporta calma en aquest aspecte.

A nivell de la planificació esportiva, Soteras ha explicat que les renovacions fetes i el fitxatge del davanter Edgar són operacions fetes abans. "Ara estem aturats ja que no podem fer fitxatges, doncs no vull que ningú digui que l'equip de la propera temporada l'hem fet nosaltres. La cosa està aturada. Si no ens entenem deixaré de ser president, no abans del 30 de juny, però ara no poden signar ningú doncs jo no donaré la meva firma.

stats