LLIGA ENDESA
Esports 09/10/2011

Rudy amenaça la lògica del Barça Regal

àlex Gozalbo
3 min

BarcelonaLa Lliga de Petrovic no la va guanyar el Reial Madrid i, per tant, l'empresa no és fàcil, però Rudy Fernández -jugador amb qui tothom bateja la Lliga Endesa, que va començar ahir- és la gran esperança del conjunt blanc per fer-se amb un títol que no guanya des de l'any 2007.

Al nou Reial Madrid encara li falta un base solvent, però ha crescut un esglaó respecte a l'equip que la campanya passada es va quedar sense sumar cap títol. A les incorporacions de Martynas Pocius i Jaycee Carroll s'hi ha de sumar la de l'escorta dels Dallas Mavericks, que defensarà la samarreta blanca mentre duri el tancament patronal de la NBA. El conjunt ha millorat defensivament i, com va demostrar a la Supercopa de Bilbao, ha escurçat la distància que el separa del Barça Regal.

El conjunt blaugrana, però, continua sent el gran favorit, tot i que ningú ha aconseguit repetir títol des de l'any 2004. A més, al Palau Blaugrana estan segurs que el Reial Madrid de Pablo Laso serà més bel·ligerant, tant a la pista com a fora, on esperen un patró de comportament més semblant al de José Mourinho que al d'Ettore Messina.

El Barça Regal és favorit perquè manté el mateix entrenador, Xavi Pascual, i vuit jugadors de la temporada passada, aspecte que facilitarà la feina en els primers mesos. A més, ha fitxat millor que ningú, incorporant Marcelinho Huertas, Chuck Eidson i Judson Wallace, i recuperant Xavi Rabaseda.

La guerra de Badalona i Manresa

El Fiatc Joventut i l'Assignia Manresa, que aquest migdia s'enfronten al Nou Congost, competiran en una altra guerra molt diferent. A Badalona, Salva Maldonado vol recuperar la credibilitat d'una Penya que l'any passat es va deixar arrossegar pel conformisme i va confondre l'aposta pel planter amb deixar anar a la pista joves jugadors que encara no tenien la consistència necessària per assumir tant de protagonisme.

No serà una temporada senzilla, la del Fiatc Joventut, que anirà de menys a més. Els resultats de les pri meres setmanes seran pitjors que els de les últimes, ja que estaran condicionats per les lesions, l'adaptació a un entrenador nou i la necessitat d'integrar sis jugadors nous (Pooh Jeter, Derrick Obasohan, Fede Van Lacke, Tay Williams i Pape Sow).

Jaume Ponsarnau, per la seva banda, inicia una temporada de canvi a Manresa, ja que l'Assignia s'ha vist obligat a reduir el seu pressupost -que ja era el més baix de la Lliga Endesa- un 30%. L'equip, però, no ha fitxat malament i el tècnic disposa d'un conjunt amb més talent per anotar que el que va conduir la temporada passada. Els jugadors tenen més punts a les seves mans i, si mantenen la consistència defensiva dels seus predecessors, no serà un rival fàcil de superar.

Atents al tancament patronal

A banda del Barça Regal i el Reial Madrid, un grup de quatre equips sembla tenir clara la seva presència a les eliminatòries per al títol, especialment el Caja Laboral. Josean Querejeta ha dissenyat un equip al gust de Dusko Ivanovic, amb un físic portentós que li permetrà ser feliç apostant per la defensa i jugant amb molta intensitat i ritme en atac.

El dubte del conjunt basc, com en el cas del Reial Madrid (Rudy Fernández) i el Lucentum Alacant (Kyle Singler), és saber fins quan podrà comptar amb Kevin Seraphin, jugador que abandonarà la Lliga Endesa tan aviat com se solucioni el tancament patronal de la NBA.

L'Unicaja, el Bizkaia Bilbao Basket i el València també inicien la temporada amb la clara idea d'acabar entre els vuit primers, concepte que comparteixen amb el Cajasol Banca Cívica i el Gran Canària 2014. L'equip sevillà treu pit gràcies a una plantilla cara, mentre que el canari ho fa confiant en el bon rendiment que sol obtenir de jugadors semidesconeguts.

Dels altres vuit conjunts que completen la Lliga Endesa, tres tenen credibilitat per fer coses interessants: l'UCAM Múrcia, el Lucentum Alacant i el Lagun Aro GBC, en què Sito Alonso torna a seure en una banqueta. La resta (el Fuenlabrada, el Blancos de Rueda Valladolid, el CAI Saragossa, l'Asefa Estudiantes i l'Obradoiro) no tenen mal equip, però serà difícil que incomodin els conjunts de la part alta de la classificació.

Per no perdre el costum, la competició ha començat alterada amb un incident extraesportiu. El partit que avui havia d'enfrontar el CAI Saragossa i el Blancos de Rueda Valladolid s'ha ajornat per la impossibilitat de resoldre el conflicte de competències plantejat entre l'equip que entrena Luis Casimiro i la FIBA en relació amb la tramitació de les llicències de Dalibor Bagaric i Hervé Touré.

stats