RELACIONS INSTITUCIONALS
Esports 02/11/2012

Rosell perfila el seu pla per reestructurar la Lliga

La Cadena SER ha donat més detalls del pla que Rosell ja va fer públic ara fa un any: reduir la Primera Divisió dels 20 clubs a 16 i doblar el nombre d'equips que participen en la Lliga de Campions.

Toni Padilla
2 min
Rosell perfila el seu pla  per reestructurar la Lliga

BARCELONAEl president del FC Barcelona, Sandro Rosell, té ben decidit intentar canviar l'estructura del futbol espanyol i europeu. Ara fa un any ja va comentar durant una visita als estudis d'Al-Jazeera que una idea que li agrada prou seria reduir la Primera Divisió espanyola dels 20 al 16 clubs i ampliar la Lliga de Campions de 32 a 64 clubs. D'ençà que va verbalitzar per primer cop aquesta idea, Rosell no ha deixat de donar-hi voltes i la Cadena SER va donar ahir més detalls sobre quina seria la proposta blaugrana.

Rosell fa temps que treballa amb la resta de la seva junta directiva en aquesta proposta i, de fet, ja n'ha parlat diversos cops amb altres presidents d'equips de Primera i amb dirigents dels principals organismes afectats, com la UEFA, l'associació de clubs europeus, la LFP i la Federació Espanyola. Ja fa anys que diversos clubs parlen de la possibilitat d'acabar creant una gran lliga europea, una idea que no agrada a les federacions locals. La proposta de Rosell, que s'ha comentat però que encara no s'ha presentat oficialment, ja que encara s'hi treballa, intentaria posar d'acord les diferents parts.

La idea és reduir el nombre de partits d'una temporada, augmentar la competitivitat de les lligues i ampliar el nombre d'equips que puguin participar en competicions europees. Amb una Primera Divisió de 16 equips, doncs, els 8 primers anirien a una Lliga de Campions que s'ampliaria a 64 equips, amb 16 grups de 4.

Amb aquests canvis, a la lliga espanyola es jugarien vuit partits menys i tots els clubs tindrien algun objectiu pel qual lluitar cada temporada, ja que els vuit primers classificats anirien a la Champions -sis de manera directa, segons la proposta de Rosell- i dos jugant eliminatòries prèvies. Els quatre següents classificats de la Lliga accedirien a l'Europa League. I els quatre últims lluitarien per no baixar de categoria -l'últim, el 16è, ho faria directament i els altres tres jugarien una promoció, contra clubs de Segona Divisió.

La Lliga de Campions mantindria el format però passaria de 32 a 64 equips. Dels 8 grups actuals es passaria a 16, en què els dos primers de cada grup es classificarien per als setzens de final. Els grans equips serien caps de sèrie.

Canvis a la Segona Divisió

Sandro Rosell també proposa, sempre segons la SER, reformular la Segona Divisió. En lloc de tenir un grup de 22 equips com ara, es passaria a dos grups de 16 clubs. És a dir, amb el nou format, a Segona hi hauria deu equips més, quatre dels quals serien els que perdrien el seu lloc a Primera Divisió.

Els vuit primers classificats competirien entre ells per pujar a Primera. L'equip que quedés primer pujaria directament i els altres tres promocionarien contra els tres últims de Primera. D'aquesta manera, es recuperarien les eliminatòries directes de promoció.

stats