BARÇA
Esports 02/08/2011

Rosell liderarà l'última ofensiva per fitxar Cesc Fàbregas

Sandro Rosell ja ha tornat a Barcelona, des d'on intentarà moure peça per aconseguir fer canviar d'opinió un Arsenal que segueix encaparrat a demanar 40 milions d'euros per Cesc.

T.p.
2 min
Cesc durant el partit amistós de l'Arsenal contra el Boca Juniors, quan va veure el matx des de la graderia.

BARCELONA."Falta un fitxatge i tots sabeu quin és", va comentar irònic Pep Guardiola ahir a Miami. La secretaria tècnica del Barça ja té feta gairebé tota la feina d'aquest estiu, però queda fer el cim: aconseguir fitxar Cesc. L'Arsenal, però, no cedeix ni un pam.

El president Sandro Rosell ja ha tornat a Barcelona després de representar el club en diferents actes a Washington i intentarà aconseguir forçar un canvi de posició de l'Arsenal utilitzant la bona imatge que té al club anglès, del qual coneix des de fa anys la major part de figures claus en l'operació. El problema, però, és que l'Arsenal ha mostrat les seves cartes i no cedeix ni un sol euro: vol 40 milions d'euros, ni un cèntim menys. A l'Arsenal es dóna per fet que el Barça acabarà oferint aquesta xifra perquè es tracta d'un club gran. A més, Cesc ja ha fet tot el que pot fer en la seva situació. S'ha acomiadat dels seus companys, li ha dit a Wenger cara a cara que preferiria marxar, medita fer un vídeo per acomiadar-se dels aficionats de l'Arsenal i fins i tot accepta reduir-se el seu futur sou al Barça per permetre que Andoni Zubizarreta millori la seva oferta.

Concretament, el Barça disposa de cinc milions més dels previstos inicialment gràcies a la bona predisposició del jugador maresmenc. El vicepresident econòmic Javier Faus havia fet un pressupost en què estava inclòs el futur sou del jugador, però el gest que ha fet Cesc permet afegir cinc milions més als 29 oferts inicialment. Per a l'Arsenal però, la oferta encara és insuficient, malgrat que el Barça avança pam a pam. La clau està en les diferents variables del contracte que ofereix el Barça i que podrien acabar acostant la xifra final als 40 milions que demana l'Arsenal. El problema és que el Barça només accepta pagar sis milions més dels 34 que ja ha ofert si és allargant-ne el pagament durant les pròximes temporades gràcies a les variables de partits jugats. Però els anglesos ho volen cobrar tot ara mateix per poder-ho invertir ràpidament en jugadors com el valencianista Juan Mata.

La secretaria tècnica, doncs, no deixa de parlar amb Rosell i Faus per trobar solucions que agradin l'Arsenal. Els diners que s'ingressaran amb el fitxatge de Jeffren per l'Sporting portuguès no s'hi inclouen perquè ja estava previst ingressar aquesta xifra per un jugador com el canari. Rosell vol tancar el fitxatge de Cesc perquè valora com s'ha portat el jugador, però fidel a la seva política d'aconseguir que econòmicament el Barça sigui modèlic no farà cap bestiesa.

Rosell sap que Cesc està molt a prop però que no serà fàcil fer canviar d'opinió un Arsenal que no té res més a dir: 40 milions o res. I treballa fort per trobar aquesta solució i fitxar per fi el maresmenc.

stats