ESPANYOL
Esports 18/09/2011

A la Romareda s'enfronten dos estils diferents de sobreviure a la crisi

Mentre que l'Espanyol ha hagut de desprendre's de futbolistes importants per sanejar la seva economia, els aragonesos s'han reforçat amb dotze jugadors. Els dos equips mesuraran avui les seves forces.

Natalia Arroyo
2 min
Luis García i Helder Postiga, dos dels dotze fitxatges que ha fet el Saragossa aquest estiu tot i tenir problemes econòmics.

Barcelona.Els números vermells ofeguen els pressupostos de l'Espanyol i el Saragossa, dos clubs que aquesta tarda es veuran les cares a la Romareda en un partit que serà especial per a Luis García, excapità dels blanc-i-blaus i que en l'últim moment del mercat de fitxatges va fer les maletes per incorporar-se al conjunt aragonès. Com ell, onze futbolistes més s'han afegit a una plantilla que s'ha confeccionat amb ambició i trucs econòmics malgrat que l'entitat que presideix Agapito Iglesias està en concurs de creditors des del juny d'aquest any per un deute de més de 93 milions d'euros.

La situació també és greu a l'Espanyol, que acumula 115 milions de pèrdues i que ha decidit alleugerir el gruix de la plantilla per sanejar la seva economia tot i que el rendiment esportiu se'n pugui ressentir. Els catalans, a més, s'han vist obligats a acceptar l'oferta de 17,5 milions d'euros del Roma per vendre's el seu jugador més desequilibrant, Osvaldo. En canvi, el Saragossa s'ha gastat 8,6 milions per fitxar el porter Roberto, en una operació que s'ha efectuat a través d'un fons d'inversió particular del president. Si bé la majoria d'incorporacions dels aragonesos s'han fet a cost zero o en forma de cessions, també s'ha pagat pels traspassos d'Hélder Postiga (un milió) i de Juan Carlos (2,5).

De fet, el Saragossa és el quart equip de la Lliga que més jugadors ha incorporat aquest estiu, al darrere del Granada, el Getafe i l'Atlètic de Madrid. L'Espanyol, en canvi, apareix en un altre rànquing i és el cinquè equip de Primera amb més vendes de les últimes dues temporades.

L'objectiu a Saragossa és evident: salvar la categoria per la via esportiva a l'espera de resoldre la situació econòmica als despatxos. L'Espanyol, per la seva banda, no renuncia a mirar cap a Europa tot i que només s'exigeix la permanència. A la Romareda busca tres punts importants i trencar una ratxa de vuit mesos sense guanyar un partit a domicili.

stats