BÀSQUET: ALL-STAR NBA 2012
Esports 26/02/2012

Ricky Rubio ja és sinònim d'espectacle

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio ja és  sinònim d'espectacle

BARCELONAEntre Shaquille O'Neal i Ricky Rubio hi ha quasi 20 anys i gairebé 70 quilos de diferència, però l'expivot (ara en el paper d'entrenador) i el base es van entendre a la perfecció en el partit per a jugadors joves que va obrir l'All-Star de la NBA. El jugador català va sumar 12 punts (dos triples), 7 assistències i 3 rebots en 21 minuts d'un Rising Stars Challenge (146-133) que, una vegada més, es va convertir en una successió aïllada d'accions espectaculars.

Conscient de l'estima que s'ha guanyat entre els aficionats, la NBA va aprofitar l'All-Star d'Orlando per promocionar, encara més, la figura d'un Ricky Rubio al qual va entrevistar just abans de l'inici del partit d'exhibició amb Jeremy Lin, la gran sensació de les últimes setmanes. El jugador d'origen taiwanès va passar desapercebut en un duel amb què (en part per la seva apatia i en part pels seus problemes físics) mai va connectar.

En un partit jugat a l'Amway Center d'Orlando (17.125 espectadors) en què les futures estrelles de la NBA no van dissimular el seu poc interès per la defensa o pel rigor competitiu, el base català va intentar arriscar amb triples, passades per sota les cames dels rivals i malabarismes diversos amb la pilota. "Vaig assaborir-ne cada segon, cada acció, des del primer moment", va dir Ricky Rubio, que va contribuir com ningú a la diversió d'un partit que necessita ser repensat. La NBA haurà de decidir si continua allunyant aquest espectacle de l'esport i apropant-lo a una ficció que per moments es va semblar més a un combat de pressing catch , per poc creïble, que a un partit de bàsquet.

El millor jugador del partit (MVP) va ser Kyrie Irving. El base dels Cleveland Cavaliers va acabar amb 34 punts (8/8 en triples), 9 assistències i 3 rebots en 27 minuts de joc.

stats