INTERNACIONAL
Esports 28/12/2011

Ricky Rubio guanya credibilitat en el seu debut a la NBA

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio, base dels Minnesota Timberwolves, condueix la pilota al Target Center.

BARCELONAA la NBA no hi ha cap equip pitjor que els Minnesota Timberwolves, una franquícia que tan sols ha estat capaç de guanyar 32 dels seus 164 partits en les últimes dues temporades. L'arribada de Ricky Rubio, en canvi, ha servit per completar una interessant renovació que ha transformat el conjunt en un valor a l'alça. El base va debutar a la NBA aportant 6 punts, 6 assistències i 5 rebots contra els Oklahoma City Thunder (100-104), però sobretot contagiant el seu estil ràpid i atrevit a un equip que va tenir contra les cordes tot un finalista de la Conferència Oest.

El públic es fixa en quins jugadors comencen els partits, però els entrenadors valoren més quins els acaben. Rubio no va sortir de titular al Target Center de Minneapolis, on els 19.406 espectadors es van posar drets per celebrar el seu debut, però va jugar els últims 14 minuts i 51 segons del partit. De fet, el base va ser clau en una remuntada que gairebé envia el partit a la pròrroga.

Ricky Rubio va protagonitzar algunes de les jugades destacades i es va divertir completant bones passades en transició, fins i tot alguna per sota de les cames del defensor. Els seus millors moments van arribar quan el partit estava en joc i el base català va anotar sis punts. "Em vaig sentir còmode i vaig sentir que podia ajudar l'equip", explica l'exjugador de la Penya i del Barça.

El debut de Ricky Rubio a la NBA, que anit ja va jugar el seu segon partit contra els Milwaukee Bucks, va centrar el protagonisme mediàtic de la competició. Jugadors com Lebron James van escriure els seus elogis a Twitter, mentre que els mitjans de comunicació de Minneapolis en van destacar l'actuació.

Després de molts mesos amb la competició aturada pel tancament patronal i amb no poques notícies relacionades amb sindicats, tribunals i convenis col·lectius, la NBA pretén associar la seva imatge a jugadors joves i amb talent, com ara Ricky Rubio.

"Al final no vam estar encertats, però vam tenir la nostra oportunitat. Si seguim així, podem fer moltes coses bones", explica Ricky Rubio.

Preocupació als Lakers

Els Lakers de Pau Gasol han començat la temporada amb dues derrotes, fet que no passava des de la temporada 2002-2003. Pau Gasol, que va jugar lesionat, va aportar 15 punts i 9 rebots en 33 minuts.

A més, Rudy Fernández (Denver Nuggets) i Marc Gasol (Memphis Grizzlies) també van debutar en partit oficial de la NBA aquesta temporada.

stats