BÀSQUET
Esports 28/01/2012

Ricky Rubio completa entre elogis el primer mes a la NBA

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONATan sols un mes després de debutar a la NBA, Ricky Rubio sembla un professional més. De fet, el jugador català competeix a l'elit des d'abans dels 15 anys i si hagués nascut als Estats Units encara estaria completant el seu últim any a la universitat.

Rubio ocupa la tercera posició entre els bases més votats de la Conferència Oest per jugar l'All-Star, un esdeveniment que el 26 de febrer reunirà els millors jugadors de la NBA a Orlando. El base té garantida la seva presència en el partit que, dos dies abans, enfrontarà els jugadors debutants amb els de segon any i, a més, opta al veritable plat fort del cap de setmana.

Aíto García Reneses, l'entrenador que va fer debutar Ricky Rubio a la Lliga Endesa, sempre ha tingut clar que el jugador arribaria a l'elit: "És un jugador que sempre s'ha guanyat la confiança, que ha jugat una final olímpica i ha competit com el millor".

Ricky Rubio -que té una mitjana d'11,1 punts, 8,7 assistències i 4,6 rebots- jugarà demà contra els Lakers de Pau Gasol. El base català ha jugat 18 partits amb els Minnesota Timberwolves, una franquícia que ha incrementat un 17% la seva presència a les xarxes socials. A més, l'arribada del jugador del Masnou ha servit per equilibrar el joc d'un equip que ja ha guanyat vuit partits en un inici de temporada esperançador. La franquícia de Minneapolis tan sols va guanyar 32 dels 164 partits jugats els últims dos anys.

La popularitat de Ricky Rubio, que aquest mes apareix a l'edició nord-americana de la revista GQ , va en augment. El base és un habitual als resums de les millors jugades i molts dels seus rivals han elogiat la seva habilitat per passar la pilota.

Rubio no serà designat millor debutant (rookie ) de la NBA perquè les estadístiques de Kyrie Irving als Cleveland Cavaliers (16,8 punts i 4,9 assistències) són superiors, però el seu impacte a la competició ha estat evident. Després de dues temporades al Barça Regal, en què el seu joc s'havia adotzenat una mica, el jove ha tornat a superar les prediccions més optimistes.

Els Minnesota Timberwolves volen reconstruir la franquícia al voltant de dos jugadors. Un és el pivot Kevin Love, a qui acaben de renovar per quatre temporades i gairebé 46 milions d'euros. L'altre és Ricky Rubio, el base que ja compta amb més de 555.000 seguidors a Twitter.

stats