BÀSQUET: SUPERCOPA ACB
Esports 30/09/2011

Ricky Rubio: "El duel entre Navarro i Rudy Fernández promet molt"

Barça Regal "Ha millorat moltes peces i ha evolucionat en el seu joc" Marcelinho Huertas "No arriba per substituir-me, farà una bona feina"

àlex Gozalbo
2 min

Ricky, fa unes setmanes vas afegir una nova medalla d'or de l'Eurobàsquet al teu palmarès. Quin regust et deixa el campionat de Lituània?

Molt bo, perquè vam aconseguir l'objectiu per al qual ens havíem preparat. Repetir títol no era senzill, i sabíem, per l'experiència d'anys anteriors, que els rivals no ens posarien les coses fàcils. El fet de participar com a favorits no era garantia de res. Crec que va ser un bon campionat.

Amb la NBA paralitzada pel tancament patronal (locaut), quina vida estàs fent ara?

De moment m'entrenaré pel meu compte, i el 10 d'octubre marxaré a Los Angeles, que és on hi ha el meu agent. Ell em pot facilitar instal·lacions, perquè mentre duri el locaut no em puc exercitar a Minnesota. Per allà també hi haurà Kevin Loce. Ja he parlat amb ell i estaria bé poder entrenar junts.

Segueixes les negociacions per desbloquejar la situació?

Sí, procuro estar al dia, però no tinc gaire més informació de la que publiqueu els mitjans de comunicació.

T'agrada l'equip que ha fet aquesta temporada el Barça Regal?

Molt, ha millorat moltes peces i ha evolucionat en el seu joc. Aquesta és la clau per mantenir-se en l'elit del bàsquet. Espero que tinguin una bona temporada.

Marcelinho Huertas ha arribat per ocupar el teu lloc en la posició de base. Has jugat contra ell sovint; quina opinió en tens?

Crec que no arriba per substituir-me a mi ni a ningú. Ell arriba al Barça Regal perquè faltava un base, i ja ha demostrat moltes coses. En aquests anys al Joventut, al Bilbao i al Caja Laboral ha mostrat pinzellades del jugador que és i del que pot arribar a ser. Segur que farà una bona feina a Barcelona.

Avui comença la Supercopa ACB a Bilbao amb un Barça Regal - Reial Madrid en semifinals. El conjunt blanc s'ha reforçat bé, però tant com per competir amb l'equip blaugrana?

S'ha reforçat bé i, com cada any, té possibilitats, però és que el Barça és molt Barça. El projecte blaugrana és sòlid i està molt ben conduït per Joan Creus i Xavi Pascual. A més, l'equip es reforça cada estiu per mantenir el nivell i fins i tot apujar-lo. És difícil, però ho estan aconseguint.

Com veus el duel entre Joan Carles Navarro i Rudy Fernández?

És un cara a cara que ja hem viscut molts cops durant els entrenaments de preparació de l'Eurobàsquet... La veritat és que el duel entre Joan Carles Navaro i Rudy Fernández, dos jugadors amb els quals he compartit equip, promet molt.

stats