HOQUEI SOBRE PATINS - OK LLIGA
Esports 27/05/2011

El Reus no desaprofita el regal del Barça i es proclama campió

El Reus és el nou campió de l'OK Lliga. L'equip del Baix Camp va derrotar el Tenerife per 4-1 i va aprofitar la derrota del Liceo a la pista del Barça (7-4) per aixecar el cinquè títol de la seva història.

Martí Molina
Els jugadors i l'afició celebren al mig de la pista una fita històrica. L'espera ha valgut la pena.

Barcelona.El Tecnol Reus és campió de l'OK Lliga, 38 anys després. L'equip del Baix Camp havia d'esperar una ensopegada del Liceo al Palau Blaugrana per tenir opcions a la victòria final, i es va produir. L'equip gallec va perdre contra el Barça per 7-4 i va deixar el campionat en safata als reusencs, que no van desaprofitar l'ocasió.

La lliga d'hoquei sobre patins arribava a l'última jornada amb polèmica. Després que el Barça es quedés sense opcions de revalidar un títol que havia guanyat durant 13 temporades consecutives, el Reus i el Liceo es disputaven el triomf final. Però l'atzar havia volgut que els gallecs juguessin al Palau Blaugrana, un fet que havia aixecat suspicàcies a la capital del Baix Camp, ja que molts van pensar que els culers no sortirien a jugar al 100%.

Però tot plegat va quedar en paper mullat quan va començar a rodar la bola. El Liceo, que arribava a l'últim partit després de proclamar-se campió d'Europa, es va trobar un rival ferit per no haver pogut passar dels quarts de final a la màxima competició europea. I va ser el Barça qui va sortir a buscar el partit des del primer minut, avançant-se al marcador per mitjà de Mia Ordeig. Els visitants van poder empatar amb un gol de Sergio Miras, però no van acabar d'entrar al partit i van veure com just abans d'acabar la primera part els blaugranes tornaven a agafar avantatge amb una diana de Jordi Adroher.

Mentrestant, a Reus, tots els aficionats estaven pendents del transistor. I tot el pavelló eren nervis. Els seguidors veien com el Barça feia els deures, però que el seu equip no podia superar un Tenerife que arribava a l'últim partit en zona de descens i amb la necessitat d'un miracle -que no es va produir- per salvar la categoria. Passaven els minuts i els roig-i-negres no trobaven el camí del gol, i així s'arribava al descans amb empat a zero.

Però tot va canviar al segon temps. Mentre que al Palau Blaugrana el Barça anotava tres dianes gairebé consecutives i deixava el partit pràcticament sentenciat a un quart d'hora del final (5-1), el Reus finalment aconseguia foradar la porteria tinerfenya per mitjà de Jordi Molet. Tot un alliberament per als del Baix Camp, que malgrat veure com Gonzalo Gómez els empatava el partit a un gol, en podien marcar tres més de manera consecutiva i sentenciar el partit i l'OK Lliga.

Al Liceo no li va servir de res escurçar distàncies al Palau (6-4), perquè només quedaven 5 minuts de partit. De fet, els blaugranes encara van tenir temps d'anotar l'últim gol amb els gallecs atacant a la desesperada.

A Reus es desfermava l'eufòria i els aficionats vivien els últims minuts de partit al crit unànime de "campions, campions". A la pista, els jugadors van poder celebrar el cinquè títol de Lliga de l'entitat amb els aficionats just quan els àrbitres van xiular el final. Unes imatges que contrastaven amb la decepció dels jugadors del Tenerife, que acabaven de perdre la categoria.