OPERACIÓ PORT
Esports 23/03/2013

El Reial Madrid, esquitxat per un deute amb Eufemiano Fuentes

L'AMA té proves "reveladores i irrefutables" contra els acusats

M.m.
2 min

Barcelona.A la recta final del judici per l'operació Port ha aparegut el nom del Reial Madrid. No als jutjats, però sí en les declaracions posteriors que el metge Eufemiano Fuentes -per a qui es demanen dos anys i mig de presó per haver practicat transfusions de sang a esportistes-. El doctor va assegurar que té pendent de cobrar un deute amb el club blanc, una informació que va fer disparar totes les alarmes, i que va obligar un portaveu del Madrid a aclarir que es tractava de les despeses d'un viatge que Fuentes va fer a la capital espanyola el 2006, i ha negat que l'entitat estigui vinculada amb la trama de dopatge.

Acabada la vista oral d'ahir, Fuentes va assegurar a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) que tenia intenció de "reclamar el deute que està a punt de prescriure" al Reial Madrid. Tanmateix, no en va voler donar més detalls. "No puc contestar", deia el metge a la pregunta del periodista, en què li demanava si es tractava d'algun tractament mèdic. D'altra banda, va ser el seu advocat, Tomás Valdivielso, qui va assegurar que no tenia res a veure amb els judicis que s'estan fent aquests dies de l'operació Port.

A tot això, un portaveu del club va sortir en defensa del Reial Madrid i va aclarir -en declaracions a l'agència Efe- que, en efecte, el club tenia un deute amb el metge, però va justificar que es tractava d'un viatge que Fuentes havia fet a la capital espanyola el 2006, durant la demanda interposada pel club contra el diari Le Monde , que l'havia acusat de dopatge. El portaveu va dir que li pagaran els diners però que el metge encara ha de presentar els justificants de les despeses.

L'AMA reclama mà dura

Mentrestant, ahir es va tancar l'enèsima setmana de judici de l'operació Port amb la declaració de Berta Aguinaga, advocada de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), que va demanar la condemna als acusats, ja que considera que s'han aportat proves "reveladores i irrefutables" que en demostren la culpabilitat.

En el seu informe final, Aguinaga va considerar que els acusats havien "anat més enllà de les normes de la competició esportiva" i que amb els seus actes havien "entrat de ple en el camp penal, posant en risc la salut dels esportistes".

Per l'AMA, els cinc acusats -Eufemiano Fuentes, Ignacio Labarta, Yolanda Fuentes, Manolo Saiz i Vicente Belda- formaven "un grup organitzat que treballava amb l'única finalitat d'elevar artificialment el rendiment en competició de ciclistes professionals".

De la seva banda, l'advocat de Belda i Labarta, que també va presentar l'informe final, va qualificar les acusacions d'"inexactes" i "poc precises", i va demanar que no es tinguessin en compte els escorcolls ni les escoltes telefòniques.

stats