BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 20/05/2011

Un Regal Barça enamorat de Navarro suma el primer punt

El Regal Barça es va endur el primer partit de la sèrie de quarts de final en una nit en la qual l'equip blaugrana va alternar moments brillants amb altres en què la dependència de Joan Carles Navarro va ser massa visible.

àlex Gozalbo
2 min
Blakney intenta aturar Joan Carles Navarro.

Barcelona.Tots els equips del món tenen bons jugadors. La diferència és que els conjunts fluixos depenen de la seva aportació i els que aspiren al títol, no. En aquests últims el seu paper és un altre; marcar diferències en moments decisius i fer un salt competitiu en els instants de la veritat.

Joan Carles Navarro va començar el partit encarregant-se de la defensa de Gerald Fitch, el millor jugador de l'Unicaja. Ofensivament les coses van anar bé per al Regal Barça, que aviat va utilitzar cinc punts de l'escorta per aconseguir la primera renda important (11-4). En canvi, defensivament va patir massa, tant que al cap de cinc minuts de partit va cometre la seva segona falta personal i va haver de sortir. L'escena es va completar amb un parcial de 0-7 en menys d'un minut i mig que va resituar l'Unicaja (11-11) al partit.

Aquest Regal Barça que l'any passat va guanyar l'Eurolliga ha anat oxidant-se pel camí i, a dia d'avui, depèn en excés de Joan Carles Navarro, que ha de sobreviure amb l'atenció de tota la defensa rival. Els directors de joc no tiren de fora, els interiors no es fan respectar a dins i Pete Mickeal viu els partits des del fons de la banqueta. Tot això ho nota el joc del Regal Barça, que pateix com mai per anotar.

La defensa també ha perdut esma, i per molt que Xavi Pascual es trenqui les banyes ajustant situacions, ja no incomoda els rivals, que han recuperat la iniciativa amb la pilota a les mans. Ara són ells qui decideixen cap on anar, i sobretot quan s'hi ha d'anar.

Tot i aquests aspectes negatius, que aniran guanyant importància a mesura que el Regal Barça avanci eliminatòries, l'equip blaugrana continua tenint virtuts. Ahir, és cert, va deixar l'Unicaja sense anotar durant més de cinc minuts després del descans. El que passa és que ara és més irregular. És com un nen petit, al qual tan aviat premiaries amb una llaminadura com deixaries castigat sense sortir al pati.

Dues oportunitats

Després de la victòria d'ahir, el Regal Barça disposarà de dues oportunitats per garantir-se la classificació a les semifinals de l'ACB. La primera, demà a Màlaga. La segona, si fos necessària, dilluns al Palau Blaugrana de Barcelona.

stats