REIAL MADRID
Esports 27/09/2011

Reformar el Santiago Bernabéu, el segon 'pelotazo' de Florentino

Florentino Pérez ha tornat a sortir-se amb la seva. Després del vistiplau de l'assemblea de socis, el president blanc té via lliure per reformar el Santiago Bernabéu i fer-hi un hotel i un centre comercial.

N. García
2 min
Reformar el Santiago Bernabéu, el segon 'pelotazo' de Florentino

Barcelona.L'assemblea de socis compromissaris del Reial Madrid va aprovar gairebé per unanimitat la redelimitació urbanística dels terrenys del Santiago Bernabéu (795 vots a favor i només 2 en contra) i va ratificar els convenis que el club ja havia signat amb l'Ajuntament de Madrid (786 a favor i 10 en contra). Cap sorpresa. Florentino podrà tirar endavant el seu projecte, el segon pelotazo després del de l'any 2002.

Però aquest nou pelotazo de Florentino Pérez fa 13 anys que es va començar a gestar. L'any 1998, el consistori madrileny es va comprometre a entregar unes parcel·les conegudes com Las Tablas, a Fuencarral, al Reial Madrid -uns terrenys d'ús esportiu- a canvi de les plusvàlues (20 milions d'euros) sobre una part de les quatre torres que es van construir a l'antiga ciutat esportiva. Llavors l'operació no es va tancar i s'ha mantingut oberta fins ara. La raó és que per un problema jurídic aquells terrenys no podien passar a mans privades. L'estiu passat el president blanc es va asseure a negociar aquest tema amb l'Ajuntament de Madrid. Va aconseguir que el consistori canviés aquella parcel·la gairebé sense valor entre altres terrenys per una parcel·la situada al passeig de La Castellana, el carrer més car de Madrid. Aquest terreny era d'ús esportiu, però Florentino també va fer que l'Ajuntament accedís a cedir-l'hi per a ús privat. I tot pel mòdic preu de 8,04 euros, segons diu al conveni.

Un hotel i un centre comercial

En aquests terrenys a tocar del Santiago Bernabéu, Florentino Pérez té pensat resituar-hi el centre comercial La Esquina del Bernabéu, fer-hi un hotel de cinc estrelles i un nou pàrquing privat, a més de reformar l'estadi. En total, s'estima que el nou pelotazo del dirigent blanc reportarà al club madridista 200 milions d'euros de benefici.

stats