ROLAND GARROS
Esports 09/06/2013

És llegenda

Rafel Nadal guanya el seu vuitè títol a París i es converteix en l'únic tennista a aconseguir-ho després de derrotar fàcilment David Ferrer (6-3, 6-2 i 6-3)

PalmaRafa Nadal no és d'aquest món. El tenista de Manacor, número 4 del món, s'ha endut aquest diumenge el vuitè Roland Garros de la seva carrera i s'ha convertit així en el primer jugador que aconseguit vuit títols d'un mateix Grand Slam. Ho ha fet després de vèncer David Ferrer en poc més de dues hores per 6-3, 6-2 i 6-3. Ferrer, en la seva primera final d'un gran torneig, no ha estat capaç de sotmetre Nadal en cap moment.

El segon parcial, resolt per 6-2, encara ha tingut menys història que el primer. Només al final li han entrat els dubtes a Nadal, que ha perdut el servei tot just quan tenia l'opció de tancar el set. Un joc horrible de Ferrer li ha permès tancar el set i encaminar un nou triomf a París.

Nadal s'ha endut el primer set de la final per 6-3. El de Manacor ha estat capaç de trencar tres vegades el servei del seru rival en un primer parcial ple d'alternatives i marcat pels dubtes inicials del tenista valencià, que ha combinat punts meritoris amb errors de principiant des del fons de la pista.

A les tres de la tarda han saltat a la pista els dos tenistes, que se citaven aquest diumenge amb la història. Nadal aspirava –i finalment ha aconseguit– a ser el primer jugador en aconseguit vuit títols en un mateix Grand Slam –ja acumula set victòries a la terra batuda de París–, mentre que Ferrer podia guanyar avui el seu primer Grand Slam en la primera final que disputava en una gran competició.

Aquest ha estat l'enfrontament número 24 entre el de Manacor i el de Xàbia. Dels 23 precedents, Nadal se n'ha endut 19 i Ferrer, 4. El valencià no ha guanyat el seu rival en terra batuda des de l'any 2004. Tanmateix, és la primera vegada que els dos tenistes s'enfronten en una final de Grand Slam. L'any passat, Ferrer tan sols va ser capaç de guanyar cinc partits a les semifinals de Roland Garros que van disputar.