Esports 18/06/2017

El Barça B fa un pas de gegant per ser a Segona Divisió A (1-4)

Dos doblets de Cardona i Romera i un penal aturat per Suárez deixen gairebé decidida l'eliminatòria a Santander

R.r.
Els jugadors del Barça B celebren un dels gols al Sardinero

BarcelonaDirecte a la Segona Divisió A, un Barça B molt efectiu a l'àrea pròpia i a la rival ha fet un pas de gegant per acostar-se encara més a l'objectiu d'ascens en guanyar de forma contundent el Racing de Santander (1-3). Un autèntic cop d'efecte dels blaugranes, que han fet un partit que, sense ser vistós, ha sigut força sòlid i deixa gairebé sentenciada l'eliminatòria.

Els càntabres s'han avançat gràcies a una bona acció d'Abdón Prats al quart d'hora. L'atacant dels locals s'ha desfet amb un bon retall de Marlon, que no ha tingut una tarda gaire encertada –minuts després faria un penal–, i ha acabat superant Suárez amb un bon xut ajustat al pal. El Racing no tenia gaire la pilota, però la sabia aprofitar més que els blaugranes, que amb més possessió no generaven perill.

El Barça B ha tardat a reaccionar, però quan ho ha fet, al tram final de la primera part, s'ha mostrat contundent: dos gols de Cardona en quatre minuts (entre el 39 i el 43) han capgirat el resultat al descans. I amb el marcador també han tocat els ànims d'un Racing que se n'ha anat als vestidors perdent i nerviós.

Al principi de la represa, l'autor del gol local ha sigut expulsat amb vermella directa per una entrada sobre Sergi Palencia que deixat el Racing amb 10 homes durant tota la segona part. Malgrat l'expulsió, el Racing ha tingut uns minuts d'intents sense encert que han acabat en res quan Dani Romera, a la contra, ha firmat el tercer. L'eliminatòria ha pogut fer un altre gir quan Marlon ha comès un penal absurd, però aleshores ha aparegut un providencial Suárez que ha aturat la pena màxima. Pocs minuts després, Romera també s'apuntava un doblet amb un xut enroscat a l'escaire que catapulta el filial de Gerard López a Segona A. La tornada al Mini, el 25 de juny a les 20.15, pot ser un tràmit per al conjunt blaugrana.