MERCAT DE FITXATGES
Esports 19/06/2011

Quin valor tenen els joves de La Masia?

Toni Padilla
2 min
Quin valor tenen els j o ves de La Masia?

Bojan Krkic fa uns quants anys que lluita per fer-se un lloc a l'onze titular del Barça. Des que va debutar en aquell amistós al Caire l'abril del 2007, el davanter de Linyola ha rebutjat les ofertes per anar-se'n traspassat o cedit. Ha preferit romandre en el primer equip fins i tot quan Guardiola va arribar al filial. I va acabar jugant 31 partits a primera, tot i que era menor d'edat.

Ara, als 20 anys Bojan viu un estiu complicat. Aquesta temporada és la que menys gols ha marcat des que va debutar al primer equip. Amb Pedro, Messi i Villa consolidats en atac, veu com el club pensa en un nou davanter de primer nivell (Rossi), que li complicaria encara més la vida. El davanter de Linyola, fins i tot, ha perdut la titularitat a la selecció Sub-21. I just quan és a Dinamarca, arriba una oferta, que el Barça escoltarà.

Bojan, nomès 10 milions?

La Roma, el nou club de Luís Enrique, és el principal club interessat en el davanter. El director esportiu del club giallorosso , Walter Sabatini, va reconèixer ahir en declaracions a la ràdio Rete Sport que "el fitxatge de Bojan és una hipòtesi molt concreta que encara no s'ha tancat". "Esperem poder tancar-la en els pròxims dies", va afegir. Sabatini fins i tot podria volar aquesta mateixa setmana a Barcelona per negociar.

Negociar no vol dir traspassar. El Barça, per exemple, només vendrà Bojan si el preu els satisfà i si hi ha opció de recompra. Si la decisió fos només de Guardiola i Zubizarreta, Bojan, com altres joves de La Masia, es quedaria. Però tothom sap que el club necessita diners per fitxar reforços de primer nivell. I una bona opció es vendre alguns dels joves talents de La Masia que no tenen gaire espai al primer equip. L'objectiu seria obtenir uns 40 milions amb les vendes de jugadors, inclosos Martin Cáceres i Hleb. Ara, el club vol mantenir controlats aquests homes, si han de fer les maletes. S'acceptarà cobrar per sota del preu de mercat dels jugadors si hi ha opció de recompra. Perquè Bojan val més que els 10 milions que ofereix la Roma, tot i que aquest any el seu preu no ha pujat.

Ara mateix un jugador format a La Masia és un producte de primer nivell a Europa i la secretaria tècnica sap que pot fer caixa si toca vendre. Ara, si hi ha traspàs, cal que hi hagi opció de recompra preferencial per al Barça per evitar que gent de la casa acabi jugant en clubs rivals d'aquí un any. Aquesta seria la opció preferida també per a Thiago Alcántara i Jeffren, dos joves que tal com ha fet Bojan, s'han manifestat obertament en contra de la seva sortida.

El Barça confia a poder treure uns quatre o cinc milions per Jonathan Soriano (sona per al Betis i per a la Roma si falla el traspàs de Bojan), i Jeffren podria ser inclòs en l'operació per Alexis Sánchez, tot i que el Liverpool també el segueix. El preu del canari seria d'uns 7 milions. Thiago Alcántara per la seva part, també podria ser inclòs en alguna operació. El preu de mercat estaria sobre els 10 milions, malgrat que ha jugat poc. El seu perfil de migcampista de La Masia va molt buscat, i si arriba Cesc, Thiago tindria poques oportunitats al Barça. A altres llocs, es moren de ganes de veure'l.

stats