25/04/2012

Queda't, Pep!

2 min
Queda't,Pep!

Passaran els anys i tindrem encara oberta la ferida dolorosa d'aquesta cruel eliminatòria. El destí devia estar escrit des de feia molt de temps, perquè és difícil sumar tantes ocasions, pals i jugades de perill en 180 minuts de joc amb tan poca efectivitat. El Chelsea va venjar per fi el gol d'Iniesta i es converteix en la bèstia negra de Guardiola: tres empats i una victòria en quatre partits, un balanç que ningú més pot signar. Ahir el Barça ja tenia el peu al coll al partit amb dos gols d'avantatge, però una vegada més es va deixar marcar un gol imperdonable de Ramires en el temps de descompte i amb un jugador més, una errada capital que a la Champions es paga amb la vida. El Barça es va trobar un equip que trobaria petroli en el lloc més sec del món: potser l'únic que no necessita ni ocasions per fer gol i viu fora del temps: els tres gols contra el Barça en aquesta eliminatòria han arribat sempre en el descompte, quan ja no corria el rellotge, fora del temps.

En començar la segona part, Messi va fallar un penal i ja només tornaria a aparèixer per tirar la pilota al pal en una de les poques aparicions que va tenir. És evident que el Barça no ha tingut sort, però reduir l'anàlisi de l'eliminatòria a aquest factor és senzillament autoenganyar-se. El Barça ha arribat col·lapsat al tram decisiu de la temporada, potser perquè massa jugadors importants han jugat massa minuts intranscendents durant massa mesos, i ara se'n paguen les conseqüències. Hi ha hagut poca profunditat de banqueta i a davant han faltat recursos que ajudessin a oxigenar Messi, cada vegada més sol i amb menys alternatives a mesura que avançava la temporada.

Un producte amb vida

La bona notícia és que el projecte és totalment viu. Però per garantir-ne la continuïtat cal aconseguir immediatament el títol més important d'aquesta temporada: la renovació de Guardiola. Que segueixi l'entrenador és en aquests moments molt més important que qualsevol dels títols que s'han escapat i és l'única manera d'evitar entrar en una època convulsa típicament blaugrana. L'aplaçament agònic de la decisió ha portat el club i més d'un jugador a una estranya malenconia, i l'única manera de sortir-ne, d'afrontar el curs que ve amb garanties i de renovar la il·lusió, és tenir la certesa que continua la persona més important d'aquest projecte.

Guardiola ha tingut alguns errors en un oceà d'encerts, però ni en els pitjors moments ha renunciat a cap de les seves extraordinàries idees. El Barça el necessita ara més que mai, molt més que quan guanyava. Queda't, Pep!

stats