PATROCINADOR
Esports 05/03/2013

Qatar Airways entra per una porta i Turkish Arlines surt per l'altra

A.s.
2 min
Hi havia molta expectació a la roda de premsa de presentació de l'acord amb Qatar Airways.

Barcelona.El Barça lluirà publicitat de Qatar Airways a la samarreta a partir de l'1 de juliol d'aquest any i durant les tres pròximes temporades, fins al 2016. Qatar Sports Investment, amb qui el Barça va signar el 2011 un acord per cinc anys, ha decidit que després de dos anys amb el nom de Qatar Foundation ara tocava canviar a una marca comercial, Qatar Airways. Ahir es va presentar l'acord a la Sala París amb la presència del conseller delegat de la companyia qatariana, Akbar Al-Baker. També hi va ser el president del Barça, Sandro Rosell, que va defensar el canvi de patrocinador per una qüestió econòmica, tot i que el club no hi guanya més diners: "El món és global, tenim molts competidors, i si volem ser a dalt de tot necessitem recursos. No podem augmentar més els drets de televisió, fins i tot poden baixar; podríem apujar les quotes dels socis, i no ho volem fer; tampoc no volem vendre patrimoni, al contrari, i l'última manera és per la via del màrqueting i els patrocinis". I respecte a si el soci entendrà aquesta decisió, va dir: "La democràcia del nostre club ha ratificat dues vegades el fet de portar publicitat a la samarreta [2003 i 2011]. Si algú té problemes amb la democràcia, no és cosa meva".

Javier Faus, el vicepresident econòmic del Barça, per la seva banda, va explicar que el canvi de patrocini ha sigut neutre per al Barça; és a dir, es fa amb els mateixos termes econòmics i condicions que es van acordar amb Qatar Sports Investment fa dos anys. Tot i això, Faus va haver d'admetre que l'1 de juliol Turkish Airlines deixarà de ser l'aerolínia vinculada amb el Barça, ja que és incompatible amb el patrocini de Qatar Airways. "Turkish Airlines allibera uns actius de publicitat estàtica i el departament de màrqueting està treballant per omplir aquests forats i no perdre diners".

Sandro Rosell també va afirmar que la samarreta del Barça seguirà sent la més ben pagada del món, com a mínim, fins al 2014, quan el Manchester United serà patrocinat per Chevrolet.

stats