BARÇA
Esports 19/06/2013

Puyol torna a ser operat i estarà un mes de baixa

Fa tretze mesos que arrossega molèsties al genoll dret

Albert Llimós
2 min
Carles Puyol saludant l'afició del Barça durant les celebracions del títol de Lliga que va aconseguir aquest mes de maig el club català.

Barcelona.Altra vegada el genoll dret. I ja són tretze mesos. Des que va notar unes molèsties en aquesta articulació durant el partit contra l'Espanyol del 5 de maig del 2012, Carles Puyol pateix un autèntic martiri amb aquesta articulació. La d'avui serà la quarta intervenció al genoll dret que s'ha de fer el de la Pobla de Segur durant tota la seva carrera esportiva.

Aquest matí, el capità blaugrana serà sotmès a una intervenció per extreure-li un quist de Baker. Una operació -en principi menor- a l'Hospital Quirón que obligarà Puyol a estar tres o quatre setmanes de baixa. Es tracta d'un imprevist més en el procés de recuperació de Carles Puyol des que va operar-se el 15 de març del mateix genoll. El jugador estava gaudint d'unes vacances després d'acabar la primera etapa de la seva recuperació, i l'operació d'avui l'obligarà de nou a fer feina extra per posar-se al 100%. D'aquesta manera, i si no hi ha més novetats ni imprevistos, Puyol arribaria just per a l'inici de la pretemporada.

Novament, el defensa haurà de passar tot l'estiu fent treball de recuperació, sense poder gaudir plenament de les vacances. Per quarta vegada durant la seva carrera, Puyol haurà de dedicar el període vacacional a recuperar-se d'una lesió.

Calvari

Els problemes de Puyol arrenquen el mes de maig del 2012, quan unes molèsties al genoll dret en un partit contra l'Espanyol el van allunyar dels terrenys de joc sis setmanes. Tot i la intervenció a què va ser sotmès, Puyol no va fer net i va continuar arrossegant les molèsties durant tota aquesta passada campanya. El defensa jugava amb dolor i, després del 4 a 0 contra el Milan del Camp Nou, va decidir operar-se per acabar amb el patiment. El dia 15 de març, el central passava pel quiròfan i el doctor Ramon Cugat era l'encarregat de sotmetre Puyol a un artroscòpia. Des de llavors, el català ha estat de baixa i s'ha perdut tot el tram final de temporada.

En total, aquest últim curs, Puyol ha jugat 22 partits, menys de 1.000 minuts a la Lliga i només quatre aparicions a la Lliga de Campions. Molt poca participació per culpa de tres greus lesions. La primera, a l'agost, quan es va fracturar el pòmul dret en un partit contra l'Osasuna que el va deixar fora dels terrenys de joc cinc setmanes. El dia que tornava a jugar, contra el Benfica a la Champions, Puyol va patir una luxació al colze que el va deixar fora de combat pràcticament dos mesos. El tercer entrebanc, al març, quan va ser sotmès a una artroscòpia.

Aquestes tres lesions han fet que Puyol hagi disputat durant aquesta última campanya la meitat dels minuts i partits que va disputar l'última temporada de Guardiola a la banqueta blaugrana. La temporada anterior, la 2010-11, Puyol va disputar un número reduït de partits, 27, fonamentalment per una tendinopatia al genoll esquerre.

L'historial de lesions de Puyol als seus 35 anys és nombrós i, sobretot, s'accentua en l'últim trienni. Tot i això, el Barça confia en Puyol i el considera la parella ideal per a Gerard Piqué a l'eix de la defensa blaugrana.

stats